Szerintetek szintén kismama barátnőmnek elmondhatom amit gondolok, vagy tartsam meg a véleményem?
én 9 hetes vagyok, ő 6.
volt orvosnál, kérdeztem h mi volt, van e már szivhang stb...
mondta h nem volt uh, csak a 12hetes lesz majd.
nekem ez olyan furi...nem kéne az elején lecsekkolni h jó helyre ágyazodott be a baba, hogy egyáltalán élő magzat van e a petezsákban stb---persze nem szabad rosszra gondolni, d ezek a vizsgálatok pont ezért vannak h ha bármi gond van kiderüljön...legsziveseben mondanám neki h menjen el valahová uh-ra, mert mi van ha...de nem is biztos h megfogadja és lehet h meg is haragszik...vagy nem tudom...csak az ő érdekében. vagy mondjam h ok, a te dokidnál ez a rendszer azt kész...
de tuti terhes...nem tudom h miért van ez h jó igy neki h 12hetesre megy csak el. s persze legyen minden rendben,de pont az ilyen dolok miatt h nincs élő embrió a petezsákban stb gondoltam én is h el kéne menni.mondtam is neki...
mentségére most szombaton lesz a lagzija, s szokásos finish hangulat, izgalom van, szerintem ha ezt letudja úgymond, akkor 100%osan a terhességére tud végre koncentrálni. csak hát a lagzin fogják bejelenteni a babát is...s ha tényleg ne adja ég mégsincs minden rendben akkor nagyon rossz emlék marad stbstb...
de az ő dolga, sziva joga a dokijára hallgatni, aki nem mellesleg egy jobbnevű doki pécsett...hát bizzunk a legjobbakban
Nem mindenhol van ám annyi uh, mint nálunk... A külföldi országok 90%-ában az első uh a 12. heti.
A szívhanghallgatás jó móka, élmény az anyukának, de orvosi jelentősége nincs a 12. hét előtt. (miért? Mert ha nincs is szívhang, semmit nem tudnak tenni. Max visszarendelnek két-három-négy hét múlva, és akkor vagy lesz vagy nem. Ha nincs, missed ab, ha van, akkor örülünk. De ez teljesen kihagyható, semmi gáz nincs, ha a kismama csak a 12. héten megy orvoshoz. Persze a maszek orvos így elveszít egy jó kis kereseti lehetőséget :D
A méhen kívüli terhességnek meg elég sok előjele van, és egy tapasztalt orvos meg tudja állapítani, a megnagyobbodott méhről a terhességet. És nyilván ha vérzést tapasztal vagy más rendelleneset, akkor el fog menni orvoshoz a barátnőd. (bár sokat avval sem tudnak kezdeni, max progipótlást adnak, de az is csak akkor használ, ha hormonhiány okozza a vérzést. Egyéb esetben meg érvényesül a természetes szelekció)
Nos az egyik ismerősünknek a 4. hónapban derült ki, hogy méhen kívüli terhes. Semmi előjele nem volt azt sem tudta, hogy terhes. Egyszer csak rosszul lett elöntötte a vér és majdnem ő is meghalt. Igaz ez már régen volt, de ilyen felelőtlenséget. Ha van lehetősége arra, hogy a 12. hét előtt megnézzék és fontosabb a lagzi láz.... Érdekes én is néhány hetes terhesen mentem férjhez, mégsem hagytam volna ki egyetlen vérvizsgálatot vagy ultrahangot. Keményen hangzik de el kell dönteni, hogy fontos e annyira a baba, hogy max 1 órát rászánjon a ultrahangra. Én holnap megyek és a biztonság kedvvért hétfőn 4D-re.
A gyönyörű 2 éves és 15 hetes magzat anyukája
Hát ezt érdekesnnek tartom mindenesetre
mert én már a második babámat szülöm és mind a kettövel ugy volt hogy megvizsgált a dokim belsövizsgálattal és mondta igen érzi a terhességem ugy ahogy kell de ott azzonnal átküldött uh is és itt minden doki ugy csinálja két vizsgálattbol állapitja meg a terhességett és ha minden rendeben mehetsz a védönöhöz aki uh szerint irja be hány hetes vagy(7-8) és jönnek a kötelezö vizsgálatok(12hetes uh)
Én ezt nem értem.Nálam úgy volt pozit teszteltem felhívtam dokit mondta menjek egy 2 hét múlva,mentem megvizsgált tyúktojásnyi méh,oké jövő héten akkor uh mert már kell lennie szívhangnak.Ez volt a 0.uh és már ez is hasi volt.
Aztán a köv vizsgálatra mikor mentem Hozzá, akkor adta a beutalót a védőnőhöz.Aztán volt a 12 hetes uh,aztán a 18 hetes uh,aztán 23 hetesen voltunk 4D.Amúgy pécsi vagyok,de ilyet én még nem hallottam.Sztkba jár?Vagy klinikára?Magándokihoz?Mert én magánba járok és szerintem meg se merné tenni hogy nem csinál o.uht.
Én is mindig nagyon vártam az uhkat akkor is mikor egy pötty volt és most is mikor már az arcát is láttuk:)Fura hogy Őt nem érdekli...arra gondoltam lehet nem éli bele magát,majd 12 hét után,de hát ha bejelentik most a babát az esküvőn...sehogy sem áll össze.
Mond neki menjen el azért!
Üdv!
25+3 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!