Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha nagy a hasam, abból egyérte...

Ha nagy a hasam, abból egyértelműen az következik, hogy a magzat is nagy?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Olyan kismamák véleményét várom első sorban, akiknek a szokásosnál nagyobb volt a pocijuk. Most 29 hetes vagyok. Mindenki azon csodálkozik, hogy mekkora hasam van. Valaki azt hiszi, hogy lassan szülök, valaki azt, hogy ikerterhességem van. Ezzel nem is lenne gond, az viszont zavar, hogy azt mondják, nagy gyerekem lesz. Az Uh még csak 3-4 hét múlva esedékes. Eddig teljesen normálisak voltak a baba méretei, most viszont aggódom, nehogy igaza legyen a laikusoknak...A kérdésem tehát az, hogy szerintetek lehetséges, hogy ámbár nagy a pocakom, a baba méretei normálisak?

Köszi a válaszokat!

2011. júl. 22. 09:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán.

nekem a féliőoig szinte nem is látszott a hasam, mind két terhességnél, és a végére sem lett extrém nagy hasam. Ennek ellnére mind két gyerekem eléggé nagy lett.

2011. júl. 22. 09:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is hatalmas hasam volt, kivétel nélkül mindenki ikrekkel fárasztott mindkét terhességemnél. Egy 4 kilós lányt és egy 4,5 kilós fiút szültem. Nekem a hasam a nagy baba miatt volt nagy, de szerintem lehet több magzatvíz is ok, meg puffadás is lehet egy ok, szóval szerintem több oka lehet.
2011. júl. 22. 09:30
 3/10 A kérdező kommentje:
KÖSZI A VÁLASZT! Azt még elfelejtettem mondani, hogy a terhesség előtt kb 8 kg súlyfelesleg volt rajtam. Tehát nem számítok vékony testalkatúnak. Lehet, hogy ez befolyásolja a hasam méretét. Azonban hízni eddig csak 3 kg-ot híztam, amire a védőnő azt mondta, hogy ez megfelel a magzatvíznek a méhlepénynek és a baba súlyának....
2011. júl. 22. 09:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
NEM. Engem 29 hetesen vadidegenek boltban, utcán, akárhol leszólogattak, hogy nehogy már itt szüljek meg, minek mászkálok én már erre-arra. Kb az 5-ik ilyen után úgy leüvöltöttem a nénikét, hogy az majdnem elbőgte magát. A 30 hetes uh-on 1460 gramm volt a pici becsült súlya. Ne idegeskedj hülyeségeken, majd ha a doki azt mondja, hogy nagy a baba, akkor kezd elhinni.
2011. júl. 22. 09:33
 5/10 anonim ***** válasza:

Barátnőmnek már januárban hatalmas pocija volt. Épp vizsgaidőszak volt, a tanárok azt hitték mindenórás :) Pedig csak június közepén szült... A kislánya épp, hogy 3 kilós lett. Nem mindig van összefüggés a baba nagysága és a poci mérete között. Legtöbbször azon múlik, hogy áll a méh. Ha a előre dől picit, jobban a hasfalra nehezedik a súly.

Én épp az ellenkező esetre voltam példa: még szüléskor is alig látszott a pocim (sokan észre se vették, hogy terhes vagyok, pedig naponta találkoztunk, persze távoli ismerősök), a kislányom mégis normális súllyal született. Szóval kevés az összefüggés, főleg, ha a méretek nem utalnak nagy babára :)

2011. júl. 22. 10:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Kisfiamnál a végére hatalmas lett a pocakom,de a baba is nagy volt! Most a 7ik hónapot kezdtem mégis akkora a hasam mint anno a 8ik hónapban,viszont a baba 1-2héttel kisebb is a koránál,nemhogy nagyobb!
2011. júl. 22. 10:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Mi most vagyunk a 24-25. hétben, és senki nem mondja meg, hogy terhes vagyok. Még én se nagyon érezném magam annak, mert semmiféle tünetem nincs a mocorgáson kívül, na meg persze azon kívül, hogy nem tudom annyira behúzni a hasam, mint előtte :) Ugyanúgy az eddigi ruháimat hordom, nagyon kényelmesen alszok hason (sőt, ez a legkényelmesebb), és minden egyéb. A baba viszont marha jól érzi magát odabent, amit el is hiszek, hiszen az orvos biztosan jobban ért hozzá, mint én.
2011. júl. 23. 09:23
 8/10 A kérdező kommentje:
Kedves Hozzászólók! Nagyon aranyosak vagytok! Köszönöm a kimerítő és egyben megnyugtató válaszokat! Kívánok nektek minden jót a picihez és jó egészséget!
2011. júl. 23. 11:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem mindig hatalmas volt a hasam és már 20. hét környékén azt hitték mindenperces vagyok. A magzatvizem sosem volt sok, csak normális mennyiségű. Most 35. hetes vagyok, mindenki azt hiszi hogy ikreket várok, pedig nem, hanem nagyon nagy a babám, jelenleg 4,5kg körüli. Még 2 hetet kell kibírnom és programozott császárral megszülesztik. Egyáltalán nem vagyok cukorbeteg, nagyon jó lett a vércukor terhelésem, valószinűleg genetikai oka van, apukám 4,90 kilóval született, a gyermekem apja is nagy darab izomkolosszus. Szóval igen, nálam a nagy has nagy babát takar.
2011. aug. 22. 18:45
 10/10 A kérdező kommentje:
Szia! Hát nem semmi, hogy ilyen nagy babát hordasz a szíved alatt! Gratulálok a picihez! Minden jót kívánok nektek!
2011. aug. 25. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!