Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18 hetes terhes vagyok utolsó...

18 hetes terhes vagyok utolsó vérzésem első napja 03.13. uh szerint 3 nappal később többi lent?

Figyelt kérdés
de a védőnő szerint az én utolsó vérzésem első napja 03.21!múlt hét kedden voltam vérvételen afp-n amikor 17 hetes voltam uh szerint és doki szerint is de védőnő szerint 16 és pontosan lett levéve az afp de magas lett a velőcső záródási rendellenesség kockázata!okozhatta az hogy rossz időben lett levéve a vér?pénteken megyek uh-ra remélem nem lesz semmi gond!írjatok már ilyen tapasztalatokat nektek mi hogy volt mert én mindjárt meg őrülök!!!!!!ti féltetek?
2011. júl. 20. 15:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez a 3-ik terhességem, 11 hetes babás vagyok. A másodiknál végig az volt, hogy a lányom méretei mindig kisebbek voltak, mint amit az uh kiszámolt az utolsó menstruációból. Ez a csúszás abból adódott, hogy nem 28 naposak a ciklusaim, ez miatt az apf-m sem volt jó, mert nem jó időben vették le. Csináltattunk integrált tesztet, semmi probléma nem volt.

Most is rákészültünk erre, az apf egy ősrégi, megbízhatatlan módszer, megyünk integrált tesztre.

Neked már sajnos nem lehet levenni, menj el a uh-ra az a biztos. Minden rendben lesz:)

2011. júl. 20. 15:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Te tudod az utolsó mensid dátumát? 03.13-án volt? mert ha igen, akkor mindegy, hogy mit monda a védőnő, a hivatalos terhességi kort ebből kell megállapítani. Emellett pedig az is fontos mit mond a doki az uh alapján! De nem az a fontos, hogy a védőnő mit mond amikor hasra csapott! Miért mondta, hogy 03.21-én volt az utolsó mensid? Mire alapozta? Bocs nekem kicsit zavaros s történet.

Az afp-t sokszor veszik le rossz időben, de akkor is adhat fals eredményt, ha jó időben veszik le. Elavult módszer, csak arra jó, hogy a kismamák megijedjenek.

Ha a 12 hetes uh és vérvétel eredménye jó lett, akkor az a lényeg, nem pedig az afp.

2011. júl. 20. 15:49
 3/6 A kérdező kommentje:
a legelső uh-n az volt írva a papíromra hogy akkor volt az utolsó vérzésem a számított adatokból a mikor mentem 12 hetesen akkor 13 hetesnek becsülték a babát kb akkora amikor volt az igazi utolsó vérzésem de ezt a védőnő nem veszi figyelembe a saját papírjain nem írta át!mikor meg megy a dokimhoz ki van akadva a védőnőre hogy mit csinál meg nem tud számolni meg ilyenek most meg én iszom meg az egésznek a levét hogy végig idegeskedhetem az egész terhességem! ja mert az afp-s papírra is az lett írva hogy 03.21 és nem 03.13
2011. júl. 20. 15:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ne aggódj, már csak azért sem mert az afp elavult vizsgálat.

Én korábban voltam a kisebbik lányommal, alacsony is lett. Nem foglalkozott vele senki, mert a kombinált tesztem negatív volt.

Most a 3-at várom, megint alacsony lett, mert megint korán lett levéve. Most néztek valami béta-hcg-t is, és mivel az is alacsony, azt mondták jó ez az afp eredmény (dokim azt mondta, akkor figyelnek jobban az alacsony afp-re, ha a hcg érték magas mellette. Ez nekem új, ez az első terhességem, ahol nézték :o ) A kombinált tesztem is negatív.

Az ember sajnos izgul, ha nem tökéletes az eredménye, de próbálj meg nem aggódni, mert tényleg nem egy hatékony szűrővizsgálat ez. Sehol máshol nem csinálják. Velőcsőzáródási rendellenességre pedig igen kicsi az esély, ha az első trimeszterben szedtél terhes vitamint, vagy legalább folsavat.

2011. júl. 20. 16:11
 5/6 A kérdező kommentje:
kb 6 vagy 7 hetes koromtól szedem a gravidát és a magne b6-ot az jó?remélem igazotok lesz és nem lesz semmi baj
2011. júl. 20. 16:32
 6/6 A kérdező kommentje:
ja és nekem is a kombinált tesztemre az volt írva hogy alacsony kockázat ott minden rendben volt
2011. júl. 20. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!