Árthat a babának a sok stressz?
Nagyon sokat stresszelem magam, mert most teszek le egy olyan gyógyszert(antidepresszáns)amit már évek óta szedek. Genetikus mondta, hogy a babának nem árt, de a szülés előtt le kell tenni. Próbálok mindig nyugodt maradni amikor csak tudok, de néha nem megy. Sajnos nem probléma mentes az életünk. Nagyon féltem a kisbabámat.
30+5 hetes kismama
pénz ide vagy oda, én ezért hagytam ott az előző munkahelyem (gyorsétterem), és ezért fogom otthagyni a pénztáros állást is... a folytonos rohanás, sietség, rakás hülye, hangzavar nem hiszem, hogy jót tesz egy babának, még a pocakban sem :/
pihenj sokat, amíg teheted, ha meglesz a pici, úgysem fogsz tudni vagy 18 évig :))))
Olyan szinten ártasz neki, hogy ő is stresszel, tehát nem fizikailag lesz baja, hanem lelkileg. Nagyon sok bajod lesz vele, ami visszahat rád, ami visszahat rá, stb. Ördögi kör. Sokat sír egy stresszes baba, amitől te szintén stresszes leszel. Szülés után 5 hétig volt depresszióm, és most is kijön néha. Egyből megérzi kislányom, sokkal nyugtalanabb, látszólag ok nélkül sír. Ezért még idegesebb vagyok, és így abszolút nem lehet megnyugtatni egy babát. Sokszor volt példa, hogy én nem tudtam megnyugtatni síró kislányom, átadtam Apának és egyből elhallgatott. Ettől még rosszabb kedvem lett, hogy én erre nem vagyok képes. De amikor 5 hét után lenyugodtam, onnantól megváltozott kislányom is, kiegyensúlyozott lett. Ez egyből látszik egy babán. A kórházban egy ilyen lány volt a szobatársam, aki antidepresszánsokat szedett, csak ő is letette. Átragad minden rám, azt a 4 napot szinte végigbőgtem a kórházban. Megint el kellett kezdenie szedni a gyógyszerét, mert annyira pánikbeteg volt, hogy nem tudja ellátni babáját. Emiatt nem szoptathatott.
Ha gondolod írj privit nyugodtan! Szívesen meghallgatlak. Van egy kis tapasztalatom, én is hajlamos vagyok depresszióra sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!