Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megírnátok légyszi a 37 hetes...

Megírnátok légyszi a 37 hetes uh eredményeteket?

Figyelt kérdés

Mindenki azzal ijesztget, hogy húú mekkora hasam van, biztos jóó nagy baba lesz. A doki viszont nem mondott semmit uh-on de túl sok mindent nem is mért. BPD:94mm, Femur(más uh-on Fl):72mm, Thorax(TTD):96mm

Ebből ti mit tudtok leszűrni?

2011. júl. 16. 17:17
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Egy kicsit hosszú lesz elmesélni (meg végigolvasni):

4 nap rendszeres (25 percenként) de nem erősödő, nem sűrűsödő fájások. 4. nap abbamaradtak, irány a kórház, 7cm-re kitágulva. 1 óra múlva magzatvíz szivárgás, 9cm tágulás. 40 perc múlva már nyomhattam. Burokrepesztés (3x!)Rengeteg magzatvíz. A doki azt mondta az első nyomás után, hogy "Ó, ez a baba 20 percen belül meg lesz!" Másfél órányi nyomás után kezdett lassulni a babám szívverése ezért előkészültek császárra. Alig tudtak gerincen döfni annyira remegtem a kimerültségtől. Alighogy felvágtak hallom, hogy " -Anyuka, kint van a feje!" Aztán nagy sürgés-forgás, hallom " -Nem jön! Nem fér ki! Mi legyen? -Húzzad!" Aztán csak a rágatást éreztem, meg azt, hogy a derekam meg a fenekem is elemelkedik a műtőasztalról. Aztán éreztem valami nehéz és meleg "dolgot" a mellkasomon de az arcom előtti ponyva miatt először fel sem fogtam, hogy valószínűleg az a kisfiam. Mire megkérdeztem, hogy miért nem sír már elvitték. Kb 15 perc múlva hozták vissza bepólyálva, hogy megnézhessem. Adtam neki egy puszit, erre kinyitotta a szemét és rám nézett. :) Aztán már vitték is el mert közben belőlem meg ömlött a vér és 3 doki meg az anesztes doki + 2 műtős segéd sürgölődött körülöttem, hogy összerakjanak. Mindenféle infúziókat nyomtak belém és már készülődtek, hogy ha 5 percen belül nem csillapodik akkor vérátömlesztés lesz de szerencsére csillapodott. Legközelebb kb 20percel az után láttam a babámat, hogy betoltak a szobába és rendbe tettek. Aztán másfél nap múlva elvitték a kisfiamat az újszülött intenzívre mert a szülészeten elkapott valami fertőzést és 40 fokos láza meg légzésleállása volt. 3nap múlva láttam legközelebb mert akkorra engedtek ki engem a kórházból a gyerekkórház meg a város másik végében van. 5 napig volt inkubátorban mindenféle csöveken, plusz besárgult. 12 napot töltöttünk bent, 6. naptól szoptathattam is.

Azóta itthon vagyunk de hetente 1x mennünk kell Dévény tornára kb 7-8 hónapos koráig mert kismértékű oxigénhiánya lett születés közben amitől hipotón baba lett (nagyon lazák az izmai-izületei és erősíteni kell.)

Bocsi, hogy hosszú lett de így teljes a történet...

Egyszerű szülést és egészséges babót neked! És nem kell megijedni az én történetemtől, ez ritka eset! :)

2011. dec. 13. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!