12. heti ultrahang leleten nincs feltüntetve az orrcsont?
Megnéztem, anno nekem sem írta fel az orvos a papírra az orrcsontot a 12 hetes ultrahangon.
Ne aggódj, biztos minden rendben van, szóltak volna, ha valami gond van.
2. válaszoló vagyok.
Ezt találtam a neten: "Vizsgálatok igazolták, hogy Down-szindróma esetén később kezd el kifejlődni az orrcsont, így az első trimeszterben (a terhesség első harmadában) még általában hiányzik. Az orrcsont jelenlétének az igazolásával nagyban lehet csökkenteni a Down-szindróma kockázatát, ezért a közelmúltban már pár centrum végez orrcsontmérést. Az első trimeszteri vizsgálat során nincs értelme az orrcsont megmérésének, csak a jelenlétét határozzuk meg...
A 18. héten az orrcsont hosszának a mérésével lehet a Down-szindróma kockázatát jelentősen csökkenteni.''
Forrás: [link]
Nekem is rá van írva, hogy látható.
Szerintem egyébként nézik ezt mindenhol, csak nem vezetik rá a leletre. De biztos szólna az orvos, ha nem látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!