34 hetesen ti is kifulladtatok apróbb tevékenységektől (pl. ágyazás, teregetés. Stb. )? Vagy ez a kondícióra utal?
Figyelt kérdés
Már most félek hogyan fogom bírni így a szülést, ha ennyitől kifáradok és kapkodom a levegőt. Nem vagyok testes, az átlagnál egy kicsit többet híztam ugyan a terhesség alatt, de még így sem vészes. A szokásosnál picivel többet pihenek, mert pulzus problémáim vannak. Lehet emiatt nem bírom?2009. ápr. 1. 10:40
1/9 anonim válasza:
...nem tudom... én még csak 23 hetes vagyok, de a lépcsőzéstől mégis én is kifulladok. És nem értem én sem, hogy ez kondíció kérdése-e, vagy egyszerűen a pocakosodás miatt van ez így.
2/9 anonim válasza:
Nem feltétlen rossz kondi ez. Ilyenkor a baba már nyomja a rekeszizmot és emiatt a szokásos tüdő kapacitás is kevesebb lehet. Pár hét múlva lejjebb húzódik a baba és akkor az ilyen jellegű panaszok is enyhülnek majd.
3/9 anonim válasza:
szia. Én 32 hetesen éreztem ezt és kiderült azért van mert nagyon alacsony a vasszintem. Ilyenkor már nem is gyógyszerrel pótolják hanem vénás szurival. Heti 2 adagot kapok és azóta nincs ez a légjszomj szerű dolog.Ami akár egy tlefonbeszélgetéstől is rámjött,vagy a teregetés vagy bármi kifárasztott. Ez ponosan arra szolgál hogy jól bírd az utolsó heteket és a szülésnél is legyen erőd mindenre,ill utánna fel is tudj kelni. Én 5 adagból holnap kapom a 4.-et,és tényleg sokat ér. Nem elhanyagolandó hogy ettöl a szuritól nincs semmilyen székrekedési probléma. üdv.: 33+3 hetes pocis
4/9 A kérdező kommentje:
Milyen szintű a vérszegénységed? Mert én is az vagyok, de a friss vérkép alapján 113 a hemoglobinom. Szednem is kell vasat. Neked mennyi volt, hogy ilyen szurit kaptál? És azt ki adja?
2009. ápr. 1. 10:58
5/9 anonim válasza:
Nekem tökéletes a vérképem,mégis fulladok.Sokszor már attól is,hogy gyorsan beszélek,még ennem is lassan kell,hogy kapjak levegőt.
6/9 anonim válasza:
Sziasztok! 17 hetes vagyok és kb 3-4 napja én is fulladok egy 5 perces sétától is, ha tempó kicsit erősebb. A doki szerint sajnos ez normális, hogy könnyebben kifáradunk.
7/9 anonim válasza:
a vashiányos vagyok. A normál érték vhol 10.7 és 32.2 közt van. nekem eddig 37 volt de most 5.2 lett. Tablettát nem adnak mert nem szívódik fel. a teljes vaskötő képességem meg érték feletti 50.0-85.5 ig jó és az meg 97.5. Azt mondta a védőnőm hogy ezért nem is szívódik fel még ha be is szedem.hemoglobin és memotokrin szintem az meg éppen hogy jó. Ezek nem a babát érintik mert ő elveszi ami kell neki hanem a kismama lesz gyorsabban fáradékony,és nehezebb lesz a felépülés. Nekem a fogadott dokim adja a vénás szurikat megbeszélés alapján a kórházban. Azt még megjegyezném hogy először őt nem értem el mert műtött,és az ügyeletest kérdeztem mit javasol. Ő felírta a vas tablettát és hazaküldött.Délután mikor egyeztettem a dokimmal hívott is be és felírta a vényt amit kiváltottam és már be is adta. 800.-ft csak és hatásos.
9/9 anonim válasza:
Nekem is vashiányos vérszgénység miatt voltak ilyen tüneteim.
Szedtem vastablettát napi 2x.
Szülés után a haematokrit lement 19-re, úgyhogy kaptam vért, azóta azért jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!