Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második babámat várom. Kb....

Andika001 kérdése:

Második babámat várom. Kb. mikortól kezdek majd kerekedni? és ha az első babám nagy volt a második is az lesz?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 1. 10:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben voltam,vagyok. Én is a második babámat várom és az első nem volt kicsi. 4130gr és 58 cm. mivel azt mondják hogy a másodk nagyobb így én nagyon visszafogtam magam. 14 hetes voltam mikor elhagytam a vitaminokat,senki nem javasolta mivel az értékeim jók voltak és a picur is tökéletesen fejlődött,így minek tuningoljuk mivel a genetika is közrejátszik. Tegnap voltam kontrolon. 33+2 hetesen. A baba 35 hetesnek felel meg...2551gr már most...azt mondta a doki hogy 38 hetesen elérjük a 4500gr-ot:D Szóval ennyit arrol hogy kicsit visszaveszünk és nem növeljük nagyra...Egyébknt már 12 hetesen megmozdult és mivel 50 kg-ról indultam így már akkor volt pocim. Tehát én azon anyukák csapatát erősítem akiknél minden igyekezetük ellenére nagyobb lesz a második baba mint az első...Kívánok neked gondtalan pocakosságot és könnyű szülést:D
2009. ápr. 1. 10:11
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi szépen!én nagyon keskeny alkat vagyok.és az első babám is azért született császárral,mert hozzám képest nagy volt.3750gr és 51 cm.és mikor őt vártam én is abbahagytam a vitaminokat,mert túl nagy volt már akkor is.akkor megint császárra számíthatok?
2009. ápr. 1. 10:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia! A most 14 hónapos kisfiam nekem is elég nagy volt, mikor született: 3780 gramm és 54 cm. A pocakom vele nagyon későn kezdett el látszani, 7 hónaposan még csak egy kis dudor látszott oldalról, aki nem ismert közelebbről, el sem akarta hinni, hogy terhes vagyok. A meglévő ruháimat hordtam. Az utolsó másfél hónapban "indult be" a pocakom. Pedig az Uh és a dokim szerint is végig nagy volt a baba.

Most 13. hetes terhes vagyok és már látszódik oldalról a "kismama pocak", bár a súlyom még nem nőtt. Az Uh szerint szintén nagyobb a baba az átlagnál.

De szerintem alapvetően nincs összefüggés, minden terhesség más és más. Persze lehetnek alkati és genetikai adottságok, illetve cukorbeteg anyukáknak általában nagyobb súlyú babájuk születik. A több gyerkőcös ismerőseimnél is teljesen eltérő méretű, súlyú babók születtek.

Viszont a jelenlegi szülészeti gyakorlat az, hogy ha az első babát császárral szülted, akkor a második is császár lesz automatikusan.

2009. ápr. 1. 16:58
 4/4 anonim ***** válasza:
első vagyok. Sztem sanszos,de ez inkább dokifüggő,és állapot függő. remélem jól sikerül bárhogy is alakul:D
2009. ápr. 1. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!