Ha sokat keményedik a hasam, akkor lehet a babám oxigénhiányos?
Kb. már a 22 héttől keményedik, szedek rá magnéziumot, de még mindig, nem annyit mint előtte, de így is. van amikor elég erősen, főleg ha fekszem (32. hetet kezdtem tegnap).
az első babám oxigénhiánnyal született, bár neki az elhúzódó vajúdás miatt lett, és járni kellett dévényre, meg korai fejlesztőbe miatta, nem szeretném, ha megint lenne valami. :((((((
köszi a választ. már voltam szerdán az orvosnál, és megemelte a magnéziumadagot, meg azt mondta feküdjek sokat (haha), bár pont akkor szokott legjobban ekményedni amikor fekszem :o. azt tudom h koraszülés lehet csak nem tudom, úgy rémlik, hogy hallottam ilyet is, hogy oxigénhiány is.
az elsőt mondjuk 2 nappal túlhordtam, és indítani kellett, most megvan rövidülve már a méhnyak, de a méhszáj még teljesen zárt.
akkor az oxigénhiány miatt nem aggódom.
nem semmi köze nincs hozzá. akkor a babák kb 90% oxigénhiányos lenne, mert ez elég erösen minden kismamánál meg van.
a keményedés egy méhösszehúzódás. a méh egy izom ami nagy terhelés alatt van ahogy nö, húzodik, és begörcsöl. ha sportoltál akkor tudod milyen mikor pl a vádlid begörcsöl. na ez pont ugyan az. az oxigén hiány a méhben a méhlepény e aköldökzsinor és az anya oxigén ellátástól függ. vagy is ha cigizel vagy a méhlepénynek vagy a köldökzsinornak baja van akkor lehet oxigénhiány.
ahogy írod a szülés alatt is lehet, de ez megint csak más.
köszi neked is.
csak azért aggódtam, mert a kislányommal nem volt keményedés szinte végig, talán az utolsó 3-4 hétben, és az is kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!