Szabad enni ömlesztett sajtot terhesség alatt?
Nem ártasz neki!
Én imádom a sajtot. Az ömlesztett az egyik kedvencem. Semmi bajotok nem lesz, ne aggódj! Egészségetekre!:)
Lányok, az nem tejporból van ám! Az az igazsághoz képest istenes lenne!
Én dolgoztam sajtgyárban, a camping nevű ömlesztett sajtokat gyártottuk. Szerencsére csak egy napot kellett ott lennem, diákmunkás voltam a fősuli alatt. Tovább nem vállaltam.
Tehát a boltokból visszahozott romlott, puffadt, penészes sajtokat bontottuk ki a piros csomagolásukból, mint pl a trappista sajt. Ez volt az én feladatom és egy másik munkásé. Volt olyan sajt is, ami már annyira romlott volt, hogy kibontáskor szétfolyt a kezemen. Pfúj!
Az egyik sajt megcsúszott a kezemben és végiggurult a padlón, tiszta sár lett, mert tél volt és az ajtó az udvarra nyílt. A fickó fogta és bedobta a többi közé. Ezt az egészet beöntötték egy nagy gépbe, zsákokból ízfokozó és állományjavító granulátumot öntöttek hozzá és ebből lesz az ömlesztett sajt!
Azért is vállaltam el ezt a diákmunkát, mert imádom a sajtot és reméltem, hogy ehetek majd egy kis kóstolót. Ez így is volt, a nagy étkezőben halmokban voltak kirakva a lapka nevű sajtok. De érdekes módon SENKI nem evett belőle, ezek után még én sem. Még aznap délután lemondtam a munkát.
Azóta nem ettem ömlesztett sajtot.
Annyi szemetet megeszünk, szerintem legalább pocakosan kerüljük azokat, amik szemét módra vannak elkészítve. Mint pl a virsli és a párizsi is, bár szerencsére azzal nem volt személyes gyártási kapcsolatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!