Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki nem tudott pihenni a...

Aki nem tudott pihenni a terhesség alatt, nem bántották érte?

Figyelt kérdés
Olyan sok kérdésnél olvastam,hogy milyen felelőtlen az,aki nem tud otthon pihenni egész nap.Biztos nem fontos neki a babája,minek az ilyennek gyerek,stb.Természetesen arra gondolok,ha valakinek hivatalosan kímélnie kéne magát.Akinek nem első babája,vagy nincs segítsége,az hogy a fenébe pihenjen?Én is megkaptam már,hogy olyan nincs hogy nem tudom megoldani,hogy ne emeljem a nagyot,hadd szaladjon a lakás,stb.Nyilván pihenek amennyit tudok,de egész nap egyedül vagyok vele,férjem késő estig dolgozik,nem varrhatom utána még ezeket is a nyakába.Annyira rosszul esik,mikor ezeket olvasom.
2011. jún. 30. 10:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Egy problémamentes terhességnél azért ez nem akkora gond. :)

Nyilván különbség van a házimunka, meg a 25 kilós építkezési hulladék cipelése között. Egy terhes nő ezt fel tudja mérni általában ép ésszel, de amikor nem, akkor jönnek a beszólások - nekem ez a tapasztalatom.

Én végig dolgoztam mindkét terhességemet, mert sajnos nem engedhettem meg magamnak, hogy táppénzen legyek. Ha BÁRMI baj lett volna, akkor viszont otthon maradok. Ez jelenti nálam a józan ész használatát.

Tehát egy problémamentes terhesség, az nem betegség, de ha gond adódik, akkor bizony le kell állni! :)

2011. jún. 30. 12:34
 12/14 anonim ***** válasza:

En sem tudtam pihenni a masodik babaval kb semmit sem. Az elso 5 honapos volt, amikor megfogant a pici, tehat babat neveltem mellette, 3x koltozkodtunk a terhesseg alatt es 3 honapot dolgoztam is.

De engem senki sem bantot, senki sem tett megjegyzest. Ha tettek volna, akkor sok szepet nem mondok. Nem hinnem, hogy barkinek koze lenne ahhoz, hogy en mit teszek, vagy nem teszek. Ha valakinek nem tetszik, akkor pedig ne nezzen oda.

2011. jún. 30. 12:44
 13/14 anonim ***** válasza:
Hát igen, akinek van egy örökmozgó kisgyermeke, annak nem igazán lehet pihenni. Ez tipikusan a melyik ujjad harapjad szindróma, ez sok dologban visszaköszön. A háztartásban próbáljon segíteni a férjed, valamint esetleg nagymama átveheti kicsit sűrűbben a gyerkőcöt, hogy Te addig tudj pihenni. Ezek szerint akkor veszélyeztetett terhes vagy? Nyilván azért mondják, mert most tényleg mindent alá kéne rendelni annak, hogy a babának ne legyen semmi baja, viszont az tény, hogy ezek mellett, amiben benne vagy, gyakorlatilag az egész napos pihenés lehetetlen. :(
2011. jún. 30. 12:56
 14/14 anonim ***** válasza:
engem ugyan ilyesmi miatt sosem szóltak meg, ésigayából nem is szoktam reklámozni, hogy mennyit pihenek itthon és veszélyeztetett sem vagyok, de már volt vetélésem és néha barnázok is, de ha kimerülök, igenis lefekszem a kanapéra a másfél éves fiam mellé, kötögetek, ő addig vonatozik. Legalább pihenek, még ha nem is alszok, bár most is nagyon álmos vagyok, dehát az ebédet most fejeztem be, a kicsi mindjárt felkel, nincs értelme aludni. Egyszóval, ha úgy érzem, elég volt, lefekszek aludni vagy csak pihenni. MAjd összeszedem a konyhát, ha felkelt a fiam. Segítségem nekem sem sok van, a férjem estig dolgozik.
2011. jún. 30. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!