Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon kicsi lesz a babám? És...

Nagyon kicsi lesz a babám? És mit jelent az hogy mellső fali lepény 1-2 fokban érett? Bpd? Ac? Fl? AURI? AORI?

Figyelt kérdés

38+5 hetes vagyok,első baba.ma voltam dokinál és a súlyát 2510 grammra becsülte.Bpd:89mm. Ac:293mm Fl:71mm-2510g AURI:0,60 AORI:0,65

Mivel kicsi a baba így azt mondta hogy heti 2szer mennyek nstre és heti 1szer ultrahangra.jövő hét péntekre vagyok kiírva

2011. jún. 29. 17:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Ha kicsi lesz,majd itt kinn megnő,csak egészséges legyen!A mellső fali lepény a méhlepény helyét jelenti,a lényeg,hogy ne a méhszájon legyen!1-2 fokban érett,az a ti "korotokban" szuper,a méhlepény nincs elöregedve,jól végzi a dolgát.Én 27-ik hetet töltöm,és már most másod fokban érett a lepény,és még erre is azt mondták,hogy szuper!

Első babámnál,a végén kérdőre vontak,hogy mennyit dohányzom,mert nagyon pici a babám,és nem akarták elhinni,hogy nem cigizek.

Azt mondták,2 kg sem lesz,4 nap múlva megszületett 3650 grammal és 50 cm-el.

Úgyhogy nyugi!

Könnyű szülést,egészséges babát,és nagyon boldog babázást kívánok!

2011. jún. 29. 19:01
 2/7 anonim ***** válasza:
A súlybecslésre ne adj, sajnos elég pontatlan, akár +/- fél kilós eltérés is lehet így a végén a valós és a becsült súly között! Gondolom, ti se vagytok nagydarabok, így a babátok se lehet 60 centis, 4 kilós születésekor :) Különben meg örülj, hogy nem lesz hatalmas, könnyebben kifér :) Ilyenkor már az öröklött gének határozzák meg a baba méreteit, nincs igazán standard méret. A lepény helye nem lényeges, az a fontos, hogy ne lógjon a méhszájra, az, hogy 1-2. fokban érett, teljesen normális, hisz közel már a vége :)
2011. jún. 29. 19:18
 3/7 anonim ***** válasza:

A lepényed érettsége teljesen normális.

A BPD a fej szélessége, a 2 halánték közti távolság, az AC a haskörfogat, az FL a combcsont hossza, a többit nem tudom.

itt egy táblázat a méretekről: [link]

2011. jún. 29. 23:13
 4/7 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, a lányom 41.hétre született 2750 grammal, pedig sokat pihentem, soha egy szál cigit nem szívtam el, nem stresszeltem.

A kórházból már +100 grammal jöttünk el, 1. hónapban 1 kg-t hízott! :).

Egyébként a hozzátáplálás után sem hízik eszeveszetten, 1 évesen nem volt 8 kg, pedig jó étvágya van, de ő ilyen alkat, Férjem 60-65 kg (178 cm), én 50 kg vagyok (160 cm), nem vagyunk egy díjbirkózók, a lányunk is ilyen.

Ilyenkor sokszor megrémítik a kismamákat, ne aggódj, csodaszép babád fog születni :)!

üdv: 13 hós anyukája és 31 hkm

2011. jún. 30. 05:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Az én babám a 39. héten született 1850 grammal, úgyhogy ne aggódj, nem pici a babád. Egyébként nekem a lepény érettsége már a 32. héten II-III. fokú volt. Onnantól kezdve folyamatosan kórházban voltam a szülésig. Csak hétvégékre jöhettem haza. Nekem is heti két nst volt, meg hetente ultrahang.

Egyébként teljesen egészséges a kislányom, igaz a súlya miatt egy hónapig kórházban volt. 2330 grammal hoztuk haza. Most 3 és fél hónapos és már majdnem 4 és fél kg.

Szóval ne aggódj, ha nem is lesz nagy a súlya idekint összeszedi magát gyorsan. :-)

2011. jún. 30. 08:19
 6/7 anonim ***** válasza:

A szülés előtt 2 nappal 2800-ra becsülték a lányomat. 38+6-ra született 3400 grammal:)

Fel a fejjel! Ha a 2500 megvan, akkor csak nagyobb lehet :)

2011. jún. 30. 09:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezen tényleg ne izgulj feleslegesen,valószinü neked is szépen elmérték a kicsit,de,ha nem,akkor sincs semmi gond,majd kint szépen megnő.

Nekem szülés elötti napon 3218 gramm volt a kisfiam becsült súlya,majd másnap megszületett 4100! grammal.

Majdnem 1kg-ot tévedett az uh.

2011. jún. 30. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!