Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van ez a szabály, hogy...

Miért van ez a szabály, hogy kisgyereket nem lehet bevinni UH-ra, azért, hogy ne zavarja az orvosokat? Ez mindenhol így van vagy csak nálunk?

Figyelt kérdés

Ma voltam UH-n, 30 hetes vagyok, és vittem magammal a kislányomat is, lévén nem tudom kire rábízni. Rokonok barátok az ország másik végében, a férjem meg nem tudta megoldani a szabadnapot. Így is örültem, hogy kibírta, mert délben kezdődött, kb. fél 1-re végeztem, és nem volt semmi vergődés, nyűglődés, pedig ma elég korán ébredt. Csak épp az asszisztensnő beszólt (nem tudom máshogy értékelni a hangnem miatt), hogy legközelebb legyek szíves otthon hagyni a gyereket. Mondom jó, és egyedül? mert kire rábízni nem tudom. Hát ő nem tudja, de valahogy oldjam meg, nem lehet gyerekkel jönni.

Az orvos még normálisabb volt, mert ő normális hangon mondta, hogy nem azért mondják, hogy kényelmetlenséget okozzanak, hanem mert ez a szabály, ha jön valami vezetőség kh-látogatásra, és látják, hogy gyerek van benn ,az nekik fog kellemetlenséget okozni. Jó én ezt megértem, de minek ilyen szabály? tényleg csak azt tudom elképzelni, hogy azért, mert esetleg egy randalírozó hisztiző kisgyerek eltereli az orvos figyelmét, nem tud úgy koncetnrálni az UH-ra. de az én kislányom pont nem csinált semmit, csak bejött, és állt csendben a vizsgálóasztal mellett, amíg kész nem lett az UH. amúgy 2,5 éves. legközelebb amúgy szintén nem fogom tudni megoldani, ha a férjem nem tud szabinapot kivenni.....egyedül mégsem hagyhatom otthon??

bocs ha hosszú lett.

2011. jún. 28. 13:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Vidd el nyugodtan legközelebb is,ha bunkóznak veled bunkózz vissza. Sajnos elég fura az egészségügy,én 32 hetes vagyok és akárhányszor kellett még vizsgálatra menni,mindig összevesztem valakivel. Nem is tudom mit képzelnek magukról,mondjuk velem "jó lóra tettek". Kazincbarcikán is ki van írva hogy gyereket nem lehet magaddal vinni,mondjuk a 24 hetes UH-on nem szóltak ott volt a lányom,de nem volt ovi,én meg nem fogom mindig valaki nyakára sózni a gyereket. Tehát én szószerint lesz*rom mit mondanak,kiosztom őket és kuss van egyből. Jelzem a dokimon kívül nem tud itt senki normálisan beszélni egy terhes anyukával sem!!!
2011. jún. 28. 15:37
 12/13 anonim ***** válasza:

Én is soproni vagyok. Többször láttam gyereket UH-on és nekik nem szóltak. Terhesgondozáson meg mindig van egy-két gyerek. Meg hát játszósarok is van. Nem értem miért lehetett ilyen az asszisztens.

Terhesgondozásra most én is magammal viszem a 2,5 évesemet. Kíváncsi leszek beszólnak-e.

Sőt a lányomnál nst-re is sokan vitték magukkal a gyereküket. Mondjuk egy randalírozó az ott zavaró, de ha nyugis, akkor nem.

2011. jún. 28. 18:07
 13/13 A kérdező kommentje:

lehet, hogy menstruált épp az asszisztensnő, vagy már épp nem, az volt a baja. :)

köszi a válaszokat!

2011. jún. 29. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!