Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 32 hetes kismama vagyok! A...

32 hetes kismama vagyok! A Gyedet vagy a Gyest hol és mikor kell intézni? Egyáltalán melyik jár előbb? Köszönöm

Figyelt kérdés
2011. jún. 28. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Először is ha jogosult vagy akkor a TGYÁS jár előbb, utána Gyed, majd Gyes.

Megkell kérdezned, hogy a munkahelyed kifizető hely-e! Ha igen akkor tőlük kell beszerezned a papírokat, amiket kitöltve nekik kell leadnod!

Ha nem, akkor nem tudom, hogy mi van, mert az én munkahelyem kifezető. De a bérszámfejtők tutira tudnak segíteni!

2011. jún. 28. 12:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm !!
2011. jún. 28. 12:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha kifizető hely, akkor mikor kell elkezdenem ezeket intézni?
2011. jún. 28. 12:57
 4/6 anonim ***** válasza:

ha nem kifizetőhely akkot be kell menni az oep-hez,kapsz formanyomtatványt amin beadod az igénylést.

ha jogosult vagy tgyás az első, amit már a baba születése elött igényelhetsz, a kiirt várható szülés időpontja elött 28nappal. de amint megszületik a kicsi be kell ujra küldeni az ő adatait.(születési hely,idő,név stb)

először azt deritsd ki h jogosult vagy e tgyásra és gyedre.(elöbbihez a szülést megelőző 2 évben ötszáz-valahány munkaviszonyban töltött napra van szükség, gyednél 1 évre)

2011. jún. 28. 13:15
 5/6 A kérdező kommentje:
igen igen kifizetőhely!!
2011. jún. 28. 13:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én munkahelyem is kifizetőhely. Minden papírt elintéznek nekem, kitöltve kiküldik a címemre, nekem már csak alá kell írnom és visszaküldenem. Egyedül a tgyáshoz kellett kérnem egy igazolást az orvostól, hogy felvett terhesállományba. Amúgy ezt a 36. héttől tudod megtenni. De egyébként biztosan szívesen elmondanak mindent a munkahelyeden, mert valószínűleg nem ugyanúgy megy mindenkinél. Dolgozol még?
2011. jún. 29. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!