32 hetes kismama vagyok! A Gyedet vagy a Gyest hol és mikor kell intézni? Egyáltalán melyik jár előbb? Köszönöm
Először is ha jogosult vagy akkor a TGYÁS jár előbb, utána Gyed, majd Gyes.
Megkell kérdezned, hogy a munkahelyed kifizető hely-e! Ha igen akkor tőlük kell beszerezned a papírokat, amiket kitöltve nekik kell leadnod!
Ha nem, akkor nem tudom, hogy mi van, mert az én munkahelyem kifezető. De a bérszámfejtők tutira tudnak segíteni!
ha nem kifizetőhely akkot be kell menni az oep-hez,kapsz formanyomtatványt amin beadod az igénylést.
ha jogosult vagy tgyás az első, amit már a baba születése elött igényelhetsz, a kiirt várható szülés időpontja elött 28nappal. de amint megszületik a kicsi be kell ujra küldeni az ő adatait.(születési hely,idő,név stb)
először azt deritsd ki h jogosult vagy e tgyásra és gyedre.(elöbbihez a szülést megelőző 2 évben ötszáz-valahány munkaviszonyban töltött napra van szükség, gyednél 1 évre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!