Tényleg olyan jó minőségű terhes vitamin az Elevit, ahogy a reklámokban beharangozzák? Vagy másfajta jobb? Melyiket ajánlott szedni?
Figyelt kérdés
2008. febr. 25. 10:56
11/14 anonim válasza:
Én Gravidát szedek, egyszerűen ez szimpibb, minden reggeli után, nincs tőle semmi bajom, sőt titkos meggyőződésem, hogy emiatt menekültem meg a rosszullét-hányás-émelygés problémakörtől. konkrétan egyszer sem hánytam - 18 hetes vagyok. Szerintem ne félj az óriásbébitől, ez csak városi legenda! Csak ne szedd éhgyomorra, nekem fájt úgy a gyomrom.
12/14 anonim válasza:
Sziasztok! Nekem épp a Gravidát nem lehet szednem, hiába a magyar kismamáknak fejlesztették ki, ha pajzsmirigy alulműködésem van, és már épp elég jódom van így is, nem kell több! :) Ezért nekem csak az Elevit jöhet szóba -ugye az az egyetlen ilyen vitamin, amiben nincs jód. Semmi panaszom nincs rá eddig, meg vagyok elégedve vele. Ha nincs olyan gondod, mint nekem akkor szerintem mindegy melyiket szeded!
13/14 anonim válasza:
A terhesvitaminokban a legfontosabb elem a folsav, mert az kell a fejlődési rendellenességek elkerüléséhez. Ha valaki egészségesen táplálkozik, sok zöldséget, gyümölcsöt eszik, akkor elég, ha csak folsavat szed pluszban. Az is csak azért kell, mert a napi elegendő folsavbevitelhez legalább 10 tál spenótot kellene megenni, így jobban jársz, ha folsavtablettát szedsz. De kérdezd ki alaposan az orvosodat a folsavról, ő is ezt fogja mondani! Nem mellékesen sokkal olcsóbb!!!
14/14 anonim válasza:
Sziasztok!
Mi a második babánkat tervezzük. Az első várandósságom idején Elevitet szedtem, és egy 3900 kg-os kisfiunk született. Hogy az elevit nélkül mekkora lett volna, nem tudni. Most, így 8 év elteltével sokkal több mindent látok a neten, és úgy látom, hogy nagyon nagy a kismama vitaminok propagandája. Én szétnéztem a dm-ben, és a saját márkás termékek közül a kismama vitamin (60 szemes 800 Ft-ért) is megfelelőnek tűnik, ami 600 mikrogramm folsavat és 2-féle B vitamint tartalmaz, de van kifejezetten B-komplex, ami 6-8 féle B vit.-t tartalmaz, és a folsav is ugyanennyi benne, szintén 800 Ft-ért.
Ezek után, meggondolandó a havi 3-4000 Ft-os "spéci" vitamin. Számomra legalább is igen!ÜDV.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!