Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 hetes kismama vagyok. Par...

17 hetes kismama vagyok. Par napja fajtatom a fejem szerintem a vernyomasom miatt: 90/55mHg. Mit tehetek hogy megemelkedjen egy kicsit?

Figyelt kérdés
Kavet nem szeretnek inni!
2008. febr. 25. 09:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ugyan ebben szenvedtem mint te 90/60.

Egyik nap elkezdtem izzadni, szédülni, heves szívverésem lett és az ájulás kerülgetett. 2 nap múlva el is ájultam és orvoshoz kellett vinni. Az orvosom azt mondta, hogy a szervezetem igy reagált az átállásra. (18-ik hét) Innentől kezdve kezd helyreállni a terhességi vérnyomás. Akinek alacsony annak megemelkedik. A szervezeted egyre jobban leterheli a baba, akinek szüksége van a jobb véráramlásra.

feküdj napjában többször a bal oldaladra így segítve a jobb vérkeringést ami mindkettőtöknek nagyon fontos és azon az oldalon vannak a létfontosságú szervek is!! Nekem azóta 110-120 ra állt a vérnyomásom és elmúltak a panaszok. Viszont nekem ajánlotta a doki, hogy néha igyak meg egy gyengébb kávét ha fájna a fejem és rosszul érezném magam. Hidd el segitett!

Boldog babavárást!

Üdv. 20 hetes kismama

2008. febr. 25. 09:19
 2/3 anonim ***** válasza:

nekem világ életemben alacsony volt a vérnyiomásom. a fejem sosem fájt inkább csak szédültem. Terhesség alatt is volt, hogy majdnem elájultam, de a dokival is megegyeztünk abban, hogy inkább egy kávé, mint egy ájulás. szóval sok sok folyadék (mert terhesség alatt erre is jobban oda kell figyelni, és folyadék hiánytól iszonyatosan tud fájni az ember feje - és ha már dehidratáció van, akkor egy pohár víz megiváasa után nem kell csodára számítani, sajnos lassú a folyamat.)

A folyamatos testmozgások, séta, bicikli serkenti a vérkerngést, és egy-egy kávé elfogyasztása nem teszi függővég a babákat, viszont megvédhet az ájulástól és fejfájástól. Kávé vízhajtó, tehát még több folyadékot mellé. nyáron meg duplán!

még egy dolog segíthet, de ez terhesség alatt a legkevésbé ajánlott ugya viszont működik: só! a sós ételek emelik a vérnyomást. viszont megkötik a vizet a szervezetben, ezért lehet, hogy vizesedést is okoznak..

nekem ezt még akkor ajánlották amikor nem terhesen volt 90/55- 95/60 vérnyomásom, és gyakran ájultam.

Tartózkodni a hirtelen mozdulatoktól, hirtelen felállástól, leüléstől.

2008. febr. 25. 09:32
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 80/57 a vérnyomásom, úgyhogy napi 2 kávét kell meginnom, más megoldást sajnos nem tudok. De mostmár a 3. trimeszterben elértem a 100/63mHg-t, de lehet, hogy azért mert jól felbosszantottak!:) Boldog babavárást! 30 hetes kismama
2008. febr. 26. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!