31 hetes kismamák mivel végeztetek eddig?
Mi már nagyjából bevásároltunk, pár apróság hiányzik még.
A babaszoba berendezése nagyjából megvan, még csinosítgatni kell. A baba ruháit még nem kezdtem el kimosni és kórházi cuccok sincsenek összekészítve.
De jó neked.
Én 33 hetes vagyok, de szinte semmim nincs kész. A babaszoba félig le van glettelve. Megvettük az ágyat matraccal, a ruhák egy részét, az apróságokat (cumisüveg, cumisüveg mosó, vízhő mérő, biztonsági körömvágó és a hasonlók), van kádunk állvánnyal, kifogóink.
De a babakocsi, légzésfigyelő, ágynemű, baldachin, textil pelenkák, pelenkázó lap, kórházi csomag, esetleg babahordózó, ha a kocsihoz nem lenne, még hiányzik. És kitudja még mi minden ami nem jut eszembe.
Szeretnék még venni egy pelenkázó komódot is. De párom sokat dolgozik, egyedül pedig nem is akarok és nem is enged útnak.
A ruhákat csak július közepén- végén fogom kimosni, ahogy a kórházi csomagot is csak akkor készítem össze.
Nem vagy még lemaradva. De nekem is az a fő probléma, hogy a férjem olyan sokáig dolgozik és a hiányzó cuccok beszerzéséhez egyedül nincs kedvem.
A mosással még én is várni akarok néhány hetet. A kórházi csomagot meg nem készítem össze, mert még nem akarok szülni... még kb. 6 hetet bent kell maradnia a kisfiamnak!
Bent fog maradni. Ahogyan az én lányom is vár még egy jó pár hetet.
Olyan szörnyű így visszaolvasva az előző irományom, hogy minden félig van kész, mintha bele bele kapnék mindenbe.
nekünk a babaszoba , kiságy stb nem gond, mivel van már egy kislányom, szóval, azt nem kellett megvenni, összerakni stb. ami még hátravan a kisággyal, feljebb kell állítani a fekvőfelületet, de ezt majd úgyis az apja. ruhák nagyjából megvannak, kimosva-vasalva, amit beviszek majd neki, azokat már összeraktam egy kis szatyorba, és megvettem már az első csomag minipelenkát is. :) biztonságképp egy játszócumit is kell még vennem. de remélem, nem fog neki kelleni. a magam dolgai még nincsenek összerakva, ill. még neki is kell venni egypár rugdalózót meg bodyt, sajnos más évszakban születik mint anno a kislányom. meg ráadásul fiú is. :) textilpelenkát kell venni, mert 2,5 év alatt a régiek elhasználódtak teljesen, ill. egy kis textil fürdőlepedőt is, mert a kislányomé nem tudom hova de elkeveredett. nem találom.
egyéb dolgok, mint betét magamnak, eldobható bugyi stb, még szintén megvételre vár. a mellszívót ki kell főzni...és fel kell tölteni a fagyót kajákkal, csak előbb még le kellene ereszteni és kipucolni, mert elég gáz az álllapota.
azt hiszem, más nem kell, nem mintha ez nemlenne elég. :)
Akkor mindenkinél vannak még "fekete foltok".
De ha már minden kész lenne, akkor meg nehezebben telne az idő... szóval jó ez így.
Bár egyik perecben már alig várom, hogy megfoghassam, láthassam, hallhassam végre. Aztán meg megijedek, hogy milyen lesz... mert azt már megszoktam, hogy bent rugdal. De azért kint más "gond" is lesz vele.
Ő lesz az első babánk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!