Hogyan lehet pótolni a kalciumot a terhesség alatt?
Figyelt kérdés
2009. márc. 25. 21:25
1/7 anonim válasza:
Én nem pótoltam kalciumos készítményekkel. Próbáltam az étellel bevinni. Egyébként az tévhit, hogy a kalcium hiányától megy tönkre a fogunk. Termelődik egy olyan hormon, ami fokozza a lepedék képződését a fogon, ezáltal hamarabb romlik el. Érdekes, hogy ezt nemrég tudtam meg és ösztönösen sokkal többször mostam a fogam végig a terhesség alatt. Már 5 hónapos múlt a kisfiam és egy db fogam sem sínylette meg a várandósságot.
2/7 anonim válasza:
Szia!
A terhes vitaminokban van, de én szedek mellé Kalcium és kovaföld kapszulát és így a körmöm se törik. Én is a fogakkal kacsolatban azt hallottam, hogy megváltozik a nyál összetétele, és a lepedék is jobban ott marad. Visznot a túlzott fogmosás, a fluorid miatt nem ajánlott, ill. nem kell óránként fogatmosni! :-)
Boldog babavárást! :-)
3/7 anonim válasza:
Szia! Én 2-3 naponta szedek 500 mg-os béres kalciumot. 24. hetes vagyok, eddig semmi gond a fogaimmal. Táplálékkal nehezen tudom bevinni, mert a sajton kívül mást nem nagyon szeretek, amiben Ca van.
4/7 anonim válasza:
Én elsősorban a táplálkozással viszem be a kalciumot, sokkal jobb a felszívódásának hatásfoka, mintha pl. pezsgőtabletta formájában kerül be a szervezetbe. Az ugyanis csinál egy átmeneti magas szérum kálcium szintet, és csak minimális része épül be a csontokba. A nagy része kiürül.
5/7 anonim válasza:
en probälok több tejet inni-vagy müzlit eszem(tejjel).amugy en pezsgötablettät iszom minden nap.ami a fogakat illeti,tenyleg nem vonja el a baba a kalciumot a fogakbol-nem is lehet.hanem a hormonälis vältozäsok miatt fokozodik a lepedekkepzödes,es ha ugye nem mosunk rendesen fogat,akkor begyullad az iny,verzik,na meg a fog is tönkremegy.ugyhogy az tenyleg tevhit,hogy ahänyterhesseg,annyi fog megy tönkre.minden jot! 28+4hetes kismami (+fogäsz) :)
6/7 anonim válasza:
Utolsó (fogász) válaszoló: tudnál ajánlani valami jó fogkrémet erre az időszakra? Sajnos a régi fogkrémem már nem elég, nagyon érzékeny lett az ínyem.... esetleg valami speckó szájvíz?
Köszönöm!
26 hetes km
7/7 anonim válasza:
a fogäsz vagyok: :) azäjviz szerintem a legjobb a curaprox-tol az alkoholmentes.gyogyszertärban lehet kapni,csak eleg borsos az ära...4500ft.asszem.de en öszinten szolva nem is hasznälok szäjvizet.fogselymezni szoktam este,fogmosäs elött.napközban csak simän fogmosäs.en sima colgate vagy blend-a-med-et hasznälok,a lenyeg ugyis a fogmosäsi teknika.akkor is kell mosni,ha fäj,es verzik az iny...nekem max 1napig szokott verezni ha esetleg van egy kis gyulladäs,aztän elmulik.a fogorvosom (mert nekem is van) :) meg is dicsert,hogy nincs is inygyulladäsom.ha van meg kerdes,irjatok! :) 28+4hetes pocakos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!