Névválasztás probléma! Nem illik hozzá, vagy miért bizonytalanodtam el? (nem szavazós:-)
Kezdjük ott, hogy bármelyik nap szülhetek... A gyerek neve már a fogantatás előtt ki volt találva, és mindvégig jónak is tartottuk.
De! Most eszembe jutott, hogy ezt még a születésig bármikor megváltoztathatom! Úgyhogy most ezen agyalok, hogy ha más nevet adnák neki, mi lenne. Egy név van, ami még tetszik, de az a páromnak nem , szóval kilőve.
Másik variáns: a párom nevét vinné tovább. (Ezen azért gondolkodtam el, mert megtörténhet, hogy az ő születésnapján születik.)
Két nevet nem szeretnék neki adni, mert sztem felesleges, úgyis egy néven fogjuk szólítani.
Mit gondoltok?
Szerintem gondold át, mi az elejétől tudtuk, h mi lesz a neve, és ki is tartottunk, nem is lehetett volna más, pedig ritka, sokak által furcsának tartott nevet választottunk.
Amúgy ha megszületik, tudni fogod, és eszedbe sem jut, h hívhatták volna másnak, mi a terhesség előtt vacilláltunk, de úgy érzem a másik név nem állt volna jól neki:)
Szerintem a gyerek nagyon nem örülne, ha a párod nevét kapná és egy napon lenne a szülinapja meg a névnapja, vagy pár nap eltéréssel.. Nekem 10 nap van a kettő között és utálom! Le vagyok tudva egész évre, és sokszor "egy nagy ajándékot" kapok :-(
(Ettől csak a karácsonyi gyerekeknek lehet rosszabb, a sors fintora, hogy dec. 23-ára vagyok kiírva.. annyira hangoztattam mindig, hogy csak karácsony táján ne szüljek, hogy bevonzottam a dolgot :-))
Amúgy nálunk sokáig kérdéses volt a fiunk neve (aki már megszületett, nem akit most várunk), aztán kb. 7 hónaposan már csak kettő volt a tarsolyban. Egy esküvőn a jókedvű férjem végigszavaztatta a násznépet... Már másnap tudtam, hogy ez lesz az igazi, meg is csináltam dekorgumiból és kiraktam a falra! Azóta is imádom!
De előtte nálunk sok verzió volt, és mindig elbizonytalanodtam valamin... szóval nehéz kérdés, de szerintem ne hagyd az utolsó pillanatra, nehogy aztán késő bánat legyen belőle!
Sok sikert és gyors szülést neked! :-)
Köszönöm mindenkinek!
Most ott tartok, hogy megont ezt tartom legjobbnak, amit elejétől kezdve mindketten jónak tartunk!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!