Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor látszik először a baba?...

Mikor látszik először a baba? Hány hetes vagyok?

Figyelt kérdés
Számításom szerint április 17-én fogant a babám. Június 9-én az orvos még nem látott semmit,júniús 16-án pedig azt mondta hogy 6 hetes terhes vagyok. Most akkor mennyi idős a terhességem?
2011. jún. 24. 11:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

www.ciklus.hu

Nézd meg azt az oldalt, regisztrálj rá, és van rajta terhességfigyelő naptár. Ott beírod az utolsó mensid első napját, és kiszámolja hol jársz.

Illetve egy másik, ahol több mindent meg tudsz:

[link]

2011. jún. 24. 11:57
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha aprilis 17-en fogant volna, akkor junius 9-en mar elmultal volna 5 hetes. Akkor mar petezsakot latott volna szerintem. Viszont ha tegyuk fel nem latott es megis aprilis 17-en fogant volna, akkor junius 16-an az uh-s meres mar egy 8 hetes es 4 napos terhesseget igazolt volna, nem hat heteset. Ilyen korai elteresnel az uh-nak meg lehet hinni.

Szivmukodes volt mar juni 16-an? Petezsakot latott, vagy mar konkretan embriot es mar crl-t mert?

ha meg nem volt szivmukodes, vagy nem tudott crl-t merni, akkor kizart az aprilis 17-ei fogantatas. inkabb egy honappal kesobb lehetett.

Ha van idod, kedved, akkor ird meg hogy mi van a leleten.

Elso valaszolo: ennek a naptari szamitasnak cak akkor van ertelme, ha szabalyos volt a kismama ciklusa es kozepidoben fogant a baba. Egyebkent nincs. Gondolom a kerdezo peteerese nem kozepidore eshetett, ezert probal az uh-bol kiindulni.

2011. jún. 24. 12:32
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem mért CRL-t,csak a petezsákot és az 11 mm volt.
2011. jún. 24. 13:41
 4/12 anonim ***** válasza:

Egyszerű mint az 1x1.

Nem akkor fogant a babád.

Megmondod,mikor menstruáltál utoljára?

Hány naposak szoktak lenni a ciklusaid?

Én pl április 12-én menstruáltam utoljára,normál hosszúságú (29 nap) ciklusaim vannak és tuti hoyg április 26-án fogant a babám.

Most elmúltam már 10 hets terhes,kedden már a 11. hetet betöltöm.

Lehet,hogy később fogant a babád,de ez a ciklusodtól függ!

Akkor úgy nem baj ha kisebb.

De pl ha valaki lombikos és 100% a fogantatás napja és mégis kisebb a baba,akkor az már baj.

2011. jún. 24. 13:57
 5/12 A kérdező kommentje:
Ha tuti hogy ápr.26-án fogant a babád akkor hogy lehetsz 10-11 hetes?
2011. jún. 24. 14:27
 6/12 anonim ***** válasza:

Ugy lehet, hogy a terhessegi kort nem a fogantatas datumatol szamitjak, hanem ahhoz adnak meg hozza ket hetet. Tehat neki a fogantatastol eltelt 8 het es harom nap, ehhez hozzajon a ket het, igy lesz 10 hetes es harom napos terhes potnosan.

Azert kell hozzaadni, mert a nagykonyv szerint 28 napos ciklusa van egy nonek es a 14. napon fogan a baba, akkor van peteeres. A terhesseget pedig a mensi elso napjatol szamitjak. Azaz a megtermekenyules es a mensi kozott eltelt 2 hetet is hozzaadjak.

De ha valakinek nem szabalyoz a ciklusa es nem a 14. napon van peteerese, hanem mondjuk csak a 25. napon, akkor is a fogantatas ota eltelt idohoz is hozza kell adni a ket hetet. Ezert nem lehet mindig a mensi szerinti szamitasra hagyatkozni.

Viszont amit kidob az uh-gep az mar a terhessegi kor, nem a fogantatas ota eltelt ido, tehat ahhoz mar nem kell hozzaadni semmit.

Egyebkent ekkora petezsak meret amit te irtal valoban 6 hetes terhessegnek felel meg, sot, inkabb 5. het vege, hat het eleje.

2011. jún. 24. 14:34
 7/12 anonim ***** válasza:

13:57-es vagyok.

Köszi kedves utolsó a kiigazítást,az eszembe sem jutott,hogy esetleg nem is igazán tiszta a kérdezőnek,hogy is szokták a terhességi kort számítani...

Olyan jól leírtad,hogy mostmár tuti helyre kerül. :-))

2011. jún. 24. 15:03
 8/12 anonim ***** válasza:

13:57-es vagyok ismét.

Közben azt elfeledtem megírni,hogy kedves kérdező,úgy látom az nem nagyon érdekel hogy itt van aki segíteni akar neked tisztázni a dolgokat,mert te is csak visszakérdeztél,de amit én kérdeztem arra nem válaszoltál....

Mindegy,csak én tényleg segíteni akartam... :-(

2011. jún. 24. 15:09
 9/12 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem vissza mert nem értettem. Nem kötekedésnek szántam:-( Amúgy pedig még május 5-én megbetegedtem,de a ciklusom hosszáról fogalmam sincs,mert rendszertelen.
2011. jún. 24. 15:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Hűha.. ezt én sem értem, mert az én babám április 13-án fogant, és május 11-én láttuk a petezsákot, 29-én a szívét hallgattuk.

Tegnap, 23-án voltam a 12 heti genetikai UH-n.

Hogy lehet 6 hetes június közepén, ha áprilisban fogant?

2011. jún. 24. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!