Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon gyakran kemenyszik a...

Nagyon gyakran kemenyszik a hasam,20 hetes vagyok es az orvosom No-spat irt fel de semmi hatasa. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2009. márc. 24. 20:10
 1/6 A kérdező kommentje:
Nem faj,de kellemetlen sokszor mert nagyon kemeny.
2009. márc. 24. 20:11
 2/6 anonim ***** válasza:
A magnézium nem lenne jobb?Nekem az segíteni szokott.24 hetes vagyok,és nekem is keményedik,feszül a hasam.Más véleménye?
2009. márc. 24. 20:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Az unokatesóm szinte az egész terhessége alatt szedte a magneB6-ot, napi 3X2-t, neki csökkentette a tüneteit. Kérdezd meg az orvosodtól, mi a véleménye róla!

Minden jót!

2009. márc. 24. 20:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Inkább magnéziumot kéne szedni.

Van kimondott magnézium tabletta (Magnesi Citrici), ami sokkal többet ér, mint a Magne B6...

Én félidőtől görcsöltem, keményedtem, és a doki ezt írta fel. Napi 3*1. A Magne B6ról nem volt jó véleménye...

2009. márc. 24. 21:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Én a 24. héttől lettem veszélyeztetett, visszatartó gyógyszert és keményedés ellen a magnesii citrici golyócskákat szedtem (napi 3x2-t) a 36. hétig. Emellett volt még itthon Magne B6 is, de az előbb említett jobb volt.

A keményedés az egyfajta görcs, de nem olyan jellegű, amit No-Spaval szoktak megszüntetni!

A keményedéssel nyílik/nyílhat ki a méhszáj, továbbmenve, indulhat be a szülés. Nálam így volt, túl sűrűn keményedtem, 1 óra alatt 12-szer,(görcs egyáltalán nem volt), bementem a kórházba, megvizsgált az orvosom és egyből bent tartott, mert kezdtem kinyílni. Visszatartó infúziót kaptam, nehogy megszüljek!

Az orvosom mindig azt mondta, hogy fájdalomcsillapítókat ne vegyek be (se No-spa, se Algopyrin), mert ha vmi baj lenne, fájna a hasam, görcsölnék, akkor nem érezném egyből a fájdalomcsillapító hatása miatt. És ha a terhesség rendben zajlik, akkor nincs görcs és olyan fájdalom, amit meg kéne szüntetni, tehát fájdalomcsillapító sem kell!

És még egy fontos dolog, nekem a kórházban úgy mondták, hogy 1 óra alatt max. 9-10 keményedés lehet, ha ennél több, azonnal menjek vissza.

Én a helyedben visszamennék az orvoshoz, de addig is vennék a gyógyszertárban Magne B6-ot (recept nélkül kapható)! A magnesii citricihez volt receptem.

2009. márc. 24. 22:30
 6/6 anonim ***** válasza:
A Magnesii citrici tényleg jó, de szerintem a Magnerot is legalább annyira. Vagyis nekem ez jött be. És ezt vény nélkül veheted! Szerintem is mindenképpen kérdezz rá a dokinál! Én nem hallottam még ilyet, hogy a keményedést no-spaval enyhítik. Szerintem is mindenképpen előbb a magnéziumot kellene kipróbálni! Kérdezz rá!
2009. márc. 24. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!