Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha mensim utolsó napjától...

Edus83 kérdése:

Ha mensim utolsó napjától számolom a terhességet akkor 8hetes vagyok, ha meg az un, papírt nézem azon az van 5hetes 5napos. ! Ez normális? Vagy gond van?

Figyelt kérdés
2009. márc. 24. 15:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez nem jelenti azt, h gond van! Nálunk is van különbség, ha a menzesztől számolom akkor 20 hetes 4 napos vagyok, de a Manócskám csak 19 hetes kereken ma.

Boldog babavárást!

2009. márc. 24. 15:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs gond,így voltam én is.Az utolsó napjától kell számolni.Nekem is beírták a könyvembe hogy 5 hetes az Uh után,rá 3 hétre már 11 hetes voltam.Érdekes volt.
2009. márc. 24. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Miért lenne gond? Valózínűleg a méreteit nézték a picinek, és ilyenkor még ahoz viszonyítanak. És persze az is lehet h nem pontosan a 14.napon estél teherbe, hanem csak a 30.on volt peteérésed. Ezzel ne foglalkozz. Én most lépek a 17.hétbe, és ha utolsó mensim első napjától számolnám a terhességemet, akkor most lépnék a 20.hétbe. A méretek alapján, és az én ciklushosszaim átlagából néve a dolgot, én már eleve úgy mentem a dokihoz, h nem mérvadó az utsó mensim eslő napja...úgyh meg se mondom:) Csak mosolygott, és igazam is lett:) szép babavárást!:)
2009. márc. 24. 15:08
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm,nagyon drágák vagytok,és nektek is boldog baba várást:))
2009. márc. 24. 15:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát nálunk sem számít az utolsó mensi, mivel abszolút szabálytalan ciklusaim voltak. Már meg kellett volna szülessen az alapján Babóka, de így még van másfél hete kb. odabent :) Nálunk a 10. heti uh-on módosították a méretek alapján a születési dátumot (ami azóta is változatlan ), de én mondjuk azért nem aggódtam odáig se, mert szinte biztos voltam benne hogy mikor fogant a Drága :) Szóval ne aggódj, és ezután az 5 hét 5 naphoz képest számold majd a heteket. Ha ahhoz képest nincs negatív eltérés majd, márpedig miért lenne, akkor minden rendben van. Minden jót Nektek is!
2009. márc. 24. 15:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem már 15 hetesnek kéne legyek,de csak 12.hetes vagyok,később volt peteérésem,és a menzim nagyon kusza volt.Ne aggódj!!
2009. márc. 24. 17:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia nem a mensi utolsó napjától számolják a terhességet,hanem a mensi első napjától.
2009. márc. 25. 12:29
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen rosszul írtam első napjára gondoltam:))
2009. márc. 27. 13:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Alapból az utolsó menszesz első napját kérdezik a dokoik,mert ez a "viszonylag" legbiztosabb dátum ,ami alapján számolhatnak.Persze teherbe esni csak peteérés idején lehet:)A két dátum nem egyezik.ezért vannak az 1-2 hetes eltérések.És azért irom,hogy "viszonylag",mert ehhez a dátumhoz képest a peteérést sem lehet senkinél 100%-osan pontosan megmondani.Tehát ez a tuti dátum,az utolsó menszesz első napja.
2009. márc. 29. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!