Terhesség alatti félelmek, rettegés?
amúgy is aggódós vagy? sztem meséld el a védőnőnek, majd ő ajánl esetleg vmit. amúgy én az elsőt eléggé végigaggódtam, méhen belüli elhalás meg ilyenekt vizionáltam....
a cukornak nincs amúgy tünete. az a terhelésesen ferül majd ki. ha van a családban cukros, akár dédiig visszamenve, akkor hajlamod lehet rá, de nem biztos hogy ki is alakul. nekem pl. az első terhességemnél volt, diátázni kellett, a másodiknél most nincs.
alapvetően azt tanácsolom, hogy inkább próbálj pozitivan gondolni erre az egészre, azt szajkózd, hogy nem lesz semmi baj, a baba egészséges lesz, minden rendben lesz blabla.
könnyű szülést neked!
Ha állandóan szorongsz,azt a baba is meg fogja érezni,és könnyen lehet,hogy ő is szorongós lesz. Van alapja a félelmeidnek? Van hajlamod valamilyen betegségre? Nehezen estél teherbe? Ha negatív gondolataid támadnak,inkább hagyd abba a gondolkodást,és tereld el a figyelmed,vagy cseréld fel őket az ellentétükkel,és azt mondogasd magadnak. És figyelj az életmódodra,ne tömd magad hulladék ételekkel,inkább sok zöldség-gyümölcs,sovány husi,diófélék. Kevés só és cukor. Így nem lesz gond. A genetikai betegségek miatt sem kéne aggódnod,ráérsz akkor,ha tényleg gond van. Addig inkább arra gondolj,hogy lesz egy gyönyörű,egészséges kisbabád,akit majd összepuszilgathatsz meg ölelgethetsz! :) Nekem egy védőnő azt mondta,hogy én programozom a gyermekemet,ha szépnek képzelem,és nevetősnek,akkor az is lesz. Ebben kell hinni!
Én inkább attól paráztam az elején,hogy jó anya leszek-e,nehogy lelki sérült gyerekem legyen(nekem elég rossz gyerekkorom volt) De a negatív gondolatok passzívvá tesznek,nem fejlődünk miattuk sehová,a pozitív gondolatok viszont tettekre késztetnek,tervezésre,reményre,stb. Vigyázz magadra,és csinálj kellemes dolgokat,hogy kiegyensúlyozott legyen a kedélyed,és akkor a baba is boldog lesz a pocakodban!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!