Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyit szedtek? És meddig...

Mennyit szedtek? És meddig szeditek?

Figyelt kérdés

Én MagneB6-ot szedek, vasat, és Elevitet.

Arra lennék kíváncsi, hogy ti ebből mennyit szedtek naponta és hogy az Elevitet, vagy bármilyen más magzatvédő vitamint meddig szedtétek/szeditek. Azt természetesen tudom, hogy az Elevitből napi 1db reggel, de meddig, mert mindenki mást mond.

26+2 hetes kismama

2011. jún. 15. 14:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Gravidát szedtem az elején, 2 naponta 1x, de abbahagytam, mert székrekedést okozott. Másik terhesvitamint nem vettem... Folsavat persze szedtem az első 3 hónapban. Azóta csak Mg+Cs+D3 komplex vitamint szedek (dm-es), mert hajlamos vagyok a görcsökre. Szerencsére a hasam nem görcsöl, csak a kezem, lábam, de az előző terhességemnél is ez volt. Vasat nem kell szednem, jó a vérképem :)

Igyekszem változatos, hazai koszton élni :D

31 hetes km és egy 20 hónapos fiú anyukája

2011. jún. 15. 15:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Elevitet 6 hónapig naponta szedtem, aztán két-három naponta, és a terhesség utolsó hónapjában már nem szedtem.

A terhesség felétől szedtem Magne B6-ot, mert görcsölt a lábam, de csak este vettem be 1 szemet belőle, aztán a terhesség végén Magnesium Citricit szedtem, mert sokszor keményedtem, és a doki ezt írta fel nekem, 3X1 szemet kellett bevennem a 37. hétig (amúgy csak a 36. hétig szokták ajánlani a magnéziumot, de én túl gyakran keményedtem).

Vasat az utolsó három hónapban szedtem (Maltofer fol), napi 1x.

2011. jún. 15. 15:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Gravidát a terhesség előtt 2 évvel kezdtem,és még most a szoptatás alatt is szedem.Vasat az utolsó trimeszterben,mert vérszegény lettem(3x1),folsavat nem,Magne b6-ot szintén a vége felé,mert sokat keményedtem(napi 1).
2011. jún. 15. 15:24
 4/7 anonim ***** válasza:
magnéziumot, vasat naponta 1-1 szemet (ha el nem felejtem), Elevitet 2-3 szem/hét.
2011. jún. 15. 15:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én 22 hetes terhes vagyok, de végig szedni fogom az Elevitet naponta, sztem nálam nagyon sokban közrejátszott, h nem voltak rosszulléteim...Kül.már tervezéskor elkezdtem, szóval mielőtt kiderült, h terhes vagyok, már használtam 3hónapja! Folsavat szedem az első naptól kezdve, mióta pozitívat teszteltem...és végig használni is fogom, én külföldön élek, és nálunk nem csak 3 hónapos korig ajánlják a folsavat, hanem a szülés napjáig! Külön vasra nincs szükségem, szerencsére eddig tökéletes a vérképem, és minden más is...Kül ha székrekedésed lenne majd, akkor sztem nem az a megoldás, h abbahagyod a vitamint, kifejezetten ajánlott terhesség alatt is a probiotikum szedése, ha gondok vannak az emésztéssel, és az esetek nagy százalékában helyrehozza a bélflórát, és igyál sok joghurtot is...talán megúszod a székrekedést! Üdv
2011. jún. 15. 15:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia. 8 hetesen kezdtem a gravidát(2 naponta 1 szem), előtte nagyon sokat szenvedtem a rosszullétektől a szedés után/alatt elmúlott. Folsavat szedtem az első 3 hónapban, meg sok sok gyümölcs, zöldség:)
2011. jún. 15. 19:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Folsavat szedtem egy hónappal a baba fogantatása előtt, majd Ladeevit-et, később Gravidára váltottam, ezt a 20. hétig szedtem, a dokim leállított róla, mert úgy látta gyorsabban nő a babám vagy nagyobb a koránál, ő már vezetett le 5 kg felüli baba születést, és nem akarta, hogy én is úgy járjak.

Így most Magnerotot ajánlott, amit a 24. héttől szedek, ebből max napi 6 db-ot lehet, én 3-at szedek. Vasat írt föl (Neo-Ferro-Folgamma)napi 2, és D3 vitamint heti 3.

2011. jún. 16. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!