Cica tartás terhesen?
Van olyan kismami itt aki cicát tart?Leht olvasni hogy nem szabad egyáltalán mert a cica ürülék toxoplazmát tartalmaz,ami vetéléshez vezet stb stb!Aztán azt írják hogy nyugodtan lehet tartani csak terhesen nem szabad az alomtálcába nyúlkálni,végezze ezt a teendőt a férj!
Na akkor öntetek ti tiszta vizet a pohárba!Aki tart cicát milyen feltételek mellett tartja,hogyan zajlik a cica gazdi érintkezés várandósan!
Köszönöm a válaszokat!
Én még csak 17 hetes vagyok, de a cica mizérián én is átestem. Világ életemben macskáztam, sajnos a toxo szűrésem mégis negatív lett (az első vévételnél kértem a beutalót rá).
Az almot a párom takarítja és talán kicsit megritkultak a simik, mióta terhes vagyok, plusz nem puszilgatom egyáltalán. Viszont velünk alszik.
Azt azért nem árt tisztázni, hogy egy cica élete során szintén csak egyszer kaphatja el ezt a fertőzést, ami után mindössze 10 napig üríti a parazitákat. A paraziták nem fertőznek, csak ha 2-3 napig állnak a talajon, vagy az alomban. Ezek alapján annak az esélye, hogy a te kizárólag benti macskád, pont ez alatt a 9 hónap alatt fertőződjön meg (nem is tud honnan/mitől megfertőződni) és ráadásul még te is elkapd, háááát, szerintem kb. 0,0001 százalék...
A nyers hússal, zöldséggel, gyümölccsel (különös tekintettel a saláta félékre és eperre) viszont vigyázni kell. Ezeket hiába mossuk 100%-osan, nem biztos, hogy el tudunk távolítani minden nem oda illő dolgot.
Egyébként én megkérdeztem a védőnőt, hány toxoplazmás esettel találkozott. A 15 éves pályafutása alatt 2 volt, mindkét kismamát kezelték és mindkét baba egészséges. És én azért kíváncsi lennék, hogy láttak-e egyáltalán a várandósságuk során ezek az anyukák cicát??? Gyanítom, hogy nem feltétlenül macskától szedték össze...
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!