Teherbe esés után mennyi pénzt kaptok betegállományban?
A fizetésem nettó 135 ezer volt, a táppénzem meg 145.
Elég nehéz így kalkulálni, ahogy te szeretnéd, mert nagyon sok mindentől függ, hogy mennyi lesz a táppénzed. Lásd az én példám: a havi fizetésem ugyan annyi volt,a mennyit írtam, de az éves jövedelmem jóval több, különböző plusz juttatások miatt.
A táppénz összege attól is függ, hogy mennyi volt a folyamatos munkaviszony, attól is, hogy mennyi volt az éves bruttó, hogy volt-e egyáltalán annyi bérezett napod, amennyi a táppénz alapjának számításához szükséges, mert ha nem akkor fizetéstől függetlenül akár a minimálbér is lehet az alapja.
De ha megírod, mennyi az éves bruttó bevételed, szívesen kiszámolom, mennyi táppénz várható körülbelül.
Ez alapján az éves jövedelem alapján a táppénzed várhatóan így alakul:
30 napra számítva: 118406Ft. Ebből levonás személyi jövedelemadó, 20,32%, vagyis ez nettóban 94345Ft. (értelemszerűen 31 napos hónapban valamivel több, februárban pedig valamivel kevesebb)
Igénybe veheted rá az adójóváírást, ami havonta 12100Ft, így a nettód 106445Ft körül lesz.
Nem teljesen értem az 1. válaszolót. Nem lehet a táppénz több, mint a fizetésed, amikor az a fizetés 60%-a.
Szülés után fél évig jár a tgyás, ez a fizetés 70%-a, utána pedig a gyermek 2 éves koráig gyed jár.Ez valamennyivel kevesebb a tgyás-tól.
Kedves utolsó válaszoló, mit nem értesz?
Leírtam: "a havi fizetésem ugyan annyi volt,amennyit írtam, de az éves jövedelmem jóval több, különböző plusz juttatások miatt. "
Ezen mit nem értesz?
Amúgy a juttatások nem a fizetés x%-a, ahnem az igénylést megelőző évben elért bruttó béré. A havi fizetésem nekem kevesebb volt, mint az éves bérem, ahogy írtam is.
Azonban az ellátások alapjába VALAMENNYI jövedelem (nemcsak a fizetés!) beleszámít, lásd pl. 13. havi fizetés, ruhapénz, teljesítményarányos jutalom és hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!