Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés után méhsüllyedést...

Szülés után méhsüllyedést állapított meg az orvos a varratok kiszedésekor. Ettől többet azonban nem mondott. Írnátok nekem erről kicsit részletesen? (elég hat hét múlva menni vizsgálatra, kímélő életmód, stb. )

Figyelt kérdés
2009. márc. 19. 12:11
 1/4 anonim ***** válasza:

A méh lesüllyedése (előesése) főleg az idősebb, a 70 év feletti nők megbetegedése. Fiatalabb életkorban elsősorban többszöri szülést vagy nagy súlyú gyermek világrahozatalát követően alakul ki.

A méhet helyén tartó szalagok a korral járó kötőszöveti gyengülés miatt megnyúlnak, a méh lejjebb kerül és a méhszáj általában a hüvelybemenetből kilóghat. Ilyenkor a méhszáj felszínét a fehérnemű kidörzsöli, váladékozik és néha vérző fekélyek alakulhatnak ki a méhszájon. Ha már nagyfokú a méh előesése, az általa lefelé húzott hólyag helyzetváltozása miatt nehézzé válik a vizelet kiürítése is, és a pangó vizelet miatt hólyag-, sőt vesemedence-gyulladás is felléphet.

A köztudatban – tévesen – szerepel a "méhszalagok felvarrása" nevű műtét, ilyet azonban a szakma nem ismer. A műtéti megoldás lényege: a lelógó méh eltávolítása. Ez legtöbbször hüvelyi úton történik, vagyis hasmetszésre nincs szükség. A műtéti megterhelés kisfokú, a beteg hamar felkelhet műtét után, és általában csak 4–5 napos kórházi kezelésre van szükség. Elvégezhető a műtét gerincvelői érzéstelenítésben is, mely kevésbé terheli meg a szervezetet, mint az altatás. Mindezen előnyök miatt a műtét idős betegeken is biztonsággal kivitelezhető.

Ha a műtétet mégis kizáró valamilyen komoly betegség áll fenn, egyéb módon is segíthetünk. A hüvelybe felhelyezhetünk egy műanyag gyűrűt, mely a szeméremcsonton megtámaszkodva megakadályozza a méh előreesését. A megfelelő méretű és jól felhelyezett gyűrű a betegnek nyomási tüneteket vagy egyéb panaszt nem okoz és megszünteti a méh kilógását, valamint az ezzel gyakran együtt járó vizeletürítési problémát is.

2009. márc. 19. 12:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia, ez a legnormálisabb cikk amit én találtam, hogy a méhsüllyedés mit jelent.

És ha nagyon durva mivel orvosolják.

2009. márc. 19. 12:29
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

És még ezt találtam, hogy hogyan lehet esetleg megoldani a problémát.

Azért a hat hetes kontrollt várd meg.

2009. márc. 19. 12:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Soha ne add a fejed műtétre, anélkül, hogy elmész intim tornára. Mégha az orvos ezt is javasolja! Én a KIT-et csináltam, így arról van tapasztalatom, de esküszöm, csodákra képes!!
2009. márc. 19. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!