Tapasztalatokat szeretnék kérni, mik azok a dolgok amik feltétlen kellenek egy újszülöttnek?
Feltétlenül kell:
-5-10 db (attól függ hogy van rá keret) kombidressz, rugdalózó, napozó, tipegő, vagy ha külön részeset akarsz ráadni akkor nadrág és póló/pulóver. (érdemes nagyobb méretet is venni)
-ha őszi/téli baba akkor 5 db harisnya is kell és kelleni fog egy jó meleg overall esetleg tutyika a lábára télre.
-évszaknak megfelelő sapka, nyáron csak cérnasapka, télen vastag.
-takaró, egy vékonyabb és egy vastagabb, de a vastagabb se legyen nehéz.
-babakocsi (ha lehet téliesíthetőt vegyél)
-bébihordó (ha van autó akkor olyat ami gyerekülésnek is jó)
-kifogó 2db
-textil pelenka min 5 db (ha textilbe akarod pelenkázni akkor sokkal több kell, kb 20 db + mellé pelenkázó nadrág és szükség szerint pelenka betét, papírbetét)
-eldobható pelenka
-popsi törlő
-kiságy
-kád amiben fürdeted
-baba ápolási kellékek: nekem mindenből a gyógyszertári vált be. Köldökcsonkra alkohol, hintőpor, steril vatta, gézlap, fürdető krém, popsikenőcs
-ágynemű: a lepedő ha lehet gumis, a paplan ne legyen nehéz, párna nem kell.
-matrac a kiságyba (kókusz vagy szivacs a lényeg, hogy kemény legyen)
-tápszeres babának tápszer, 2 db cumisüveg, etető cumi
-lázkúp mindig legyen otthon (germicid C) és jó ha van otthon Mecsek bébi tea is.
-kiságy felé forgó (az enyém imádta)
-esetleg vízhőmérő
Ami szerintem felesleges:
-ha szopik a baba cumi vagy cumisüveg
-bébiőr
-lekerített végű olló
-plüss játékok főleg pici baba mellé nem szabd betenni a kiságyba
De annyi minden felesleges dolgot árulnak már, hogy néha nevetek is rajtuk. A jó múltkorában láttam valami olyan "szerkezetet" amit a kisfiúk fütyijére kell húzni, hogy ha leveszed a pelenkáját ne pisiljen le. :D De valami irdatlan drága volt. Egyszerűbb ha vársz egy pár pillanatot miután levetkőztetted és csak utána veszed le a pelust.
Ami neked kellhet:
-Mellszívó kézi vagy elektromos
-Tejszaporító tea
-Melltartó betét
De ezekre nincs mindenkinek szüksége. Nekem mondjuk jól jött, hogy volt mellszívóm, igaz sajnos nem sokáig tudtam használni :S
Jó babázást!
Köszönöm szépen válaszod,nagyon hasznos volt!
Annyi mindent árulnak és persze hogy azt mondják,hogy szüksége van rá a babának.Például az elfordulás gátló párna és társai...Nem is tudom vegyek vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!