Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az AFP-t mikor kell csináltatni?

Az AFP-t mikor kell csináltatni?

Figyelt kérdés
Most voltam 12+h hetes genetikai UH-n. Minden rendben volt. Az mondta a hölgy, hogy 16+4 hetesen menjek újra UH-ra AFP eredménnyel. Az azt jelenti, hogy előtte 1-2 héttel, gondolom meg kell csináltatni. Nem lesz az korai pl. 14-15 héten? vagy ez nincs időhöz kötve?
2009. márc. 18. 13:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Betöltött 16. héten. Hamarabb vagy később nem ad pontos eredményt.
2009. márc. 18. 13:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát, a hölgy vagy félrebeszélt, vagy nálatok villámkezűek csinálják az AFP kiértékelést. Nekem több, mint egy hetet kellett várni az eredményre. Nehogy előbb menj, mint a betöltött 16. hét, mert kijön egy alacsony érték és feleslegesen hozzák rád a frászt!

A következő genetikai UH 18-20 hetesen lesz esedékes!

2009. márc. 18. 13:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Az AFP-t betöltött 16. hét és a 18. hét között végzik. (A legtanácsosabb a 17. héten.)

Én a 16. hét betöltése után voltam 2 nappal, és alacsony lett az eredményem. Az UH-os doki szerint várni kellett volna még pár napot, hiszen a ciklusom sem volt tankönyvi, azaz 28 napos.

Így izgulhattam még 2 hétig, mert ismételten visszahívtak genetikai UH-ra. (A gond az volt, hogy 35 múltam, és az afp-eredményem kromoszómarendellenességre utalt. De szerencsére a 12. héten már végeztek kombinált tesztet, ami sokkal pontosabb, mint az AFP, és az negatív lett.)

A 2. genetikai uh jó lett, így megnyugodhattunk.

Üdv!

2009. márc. 18. 14:06
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szerintem akkor csak belezavarodott kicsit, majd otthon megnézem a papíromat, hogy oda milyen dátumot írt.

2009. márc. 18. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!