Vannak ételek, melyek vízhajtó hatásúak?
Szia!
Én úgy tudom, hogy ödéma esetén nem kell több vizet inni. A só, cukor és fűszerfogyasztást kell visszavenni, minden olyat, ami víztartó.
A vízhajtó hatású ételekkel óvatosan kell bánni, hiszen ez a magzatvizedre is hatással lehet. A káposzta biztos, hogy vízhajtó.
Ugyanez vonatkozik a vízhajtó hatású gyógyteákra pl. csalántea.
Én vettem a patikában kimondottan terheseknek való vízhajtó teát.
Mert nem szabad bármilyen teát fogyasztani.
Szia! Először is igyál bátran pont annyit, amennyi jólesik, hiszen a pohárban lévő víz nem ugyanaz, amit az ödéma esetén víznek hívunk....közük sincs egymáshoz...az ödéma a vérből az erek falán át kiszivárgó és a nyirokerek által el nem szállított folyadék felhalmozódása...
...szóval a legjobb ilyenkor, ha valaki megmasszírozza a lábad szép lassú! hosszanti simító! fogásokkal -hogy a nyirokerek és a vénák fokozottan megnyíljanak- a lábujjak felől a combod felé! -visszafelé TILOS-
ha pihensz, helyezd minél magasabb helyre a bokád (a vénás keringést segíti)
...jó vízhajtó hatásúak a kígyóuborka, a cékla, és a zeller... a sót és a kávét (bár gondolom ez utóbbit nem fogyasztod most) felejtsd el erre a kis időre, amíg az ödéma a vendéged...
...és ajánlom neked az alkoholmentes sört mert a vízhajtó hatása mellett a b-vitamin tartalma magas ...
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!