Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak ételek, melyek vízhajtó...

Vannak ételek, melyek vízhajtó hatásúak?

Figyelt kérdés
Igaz az, hogy ödéma esetén sok vizet kell inni? Mennyit?Nem logikus, mivel éppen hogy sok rajtam a víz, de ezt hallottam.
2009. márc. 18. 11:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Vizesedés esetén nem kell vissza fogni a folyadék fogyasztást. Nem azért vizesedsz mert sok folyadékot iszol, és attól sem leszel kevésbé vizes, ha keveset iszol. A sóval és a fűszerekkel illik csínján bánni, de tejtermékeket, húst, zöldséget, gyümölcsöt ehetsz.
2009. márc. 18. 11:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy tudom, hogy ödéma esetén nem kell több vizet inni. A só, cukor és fűszerfogyasztást kell visszavenni, minden olyat, ami víztartó.

A vízhajtó hatású ételekkel óvatosan kell bánni, hiszen ez a magzatvizedre is hatással lehet. A káposzta biztos, hogy vízhajtó.

Ugyanez vonatkozik a vízhajtó hatású gyógyteákra pl. csalántea.

2009. márc. 18. 11:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Én vettem a patikában kimondottan terheseknek való vízhajtó teát.

Mert nem szabad bármilyen teát fogyasztani.

2009. márc. 18. 11:14
 4/5 anonim válasza:
81%

Szia! Először is igyál bátran pont annyit, amennyi jólesik, hiszen a pohárban lévő víz nem ugyanaz, amit az ödéma esetén víznek hívunk....közük sincs egymáshoz...az ödéma a vérből az erek falán át kiszivárgó és a nyirokerek által el nem szállított folyadék felhalmozódása...

...szóval a legjobb ilyenkor, ha valaki megmasszírozza a lábad szép lassú! hosszanti simító! fogásokkal -hogy a nyirokerek és a vénák fokozottan megnyíljanak- a lábujjak felől a combod felé! -visszafelé TILOS-

ha pihensz, helyezd minél magasabb helyre a bokád (a vénás keringést segíti)

...jó vízhajtó hatásúak a kígyóuborka, a cékla, és a zeller... a sót és a kávét (bár gondolom ez utóbbit nem fogyasztod most) felejtsd el erre a kis időre, amíg az ödéma a vendéged...

...és ajánlom neked az alkoholmentes sört mert a vízhajtó hatása mellett a b-vitamin tartalma magas ...

Sok sikert!

2009. márc. 18. 11:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Petrezselyem is vízhajtó.Nyirokmasszázst pedig terhesség alatt tilos csinálni!
2009. márc. 18. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!