Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan, aki terhesen...

Van itt olyan, aki terhesen naponta pár szál cigit elszív, vagy elszívott? Őszintén!

Figyelt kérdés

És okozott valamilyen elváltozást?

Nem kell olyan válasz,hogy mennyire káros,meg ne cigizz stb.,mert nem rám vonatkozik!!!

Csak őszinte válaszokat várok!

2009. márc. 17. 18:16
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

"A cigarettafüst és a dohányzás nagyon veszélyes mind az anyára, mind a gyermekre nézve, mert a dohány fő összetevői átjutnak a méhlepényen és elérhetik a magzatot. A becslések szerint ugyanakkor Európában a női dohányosok 70%-a folytatja a dohányzást a terhesség alatt is, és azon nők többsége, akik a terhesség alatt nem dohányoznak, a szülést követően ismét rágyújtanak.

A terhes nő dohányfogyasztása nagyon pontosan megmérhető a cotinin dózisból, amely a nikotin bomlástermékének 80%-át képviseli. Minden biológiai környezetben (vérben, vizeletben, nyálban, tejben, hajban, magzatvízben) jelen van. A cotinin megtalálható a dohányos terhes nők 30-45%-ának magzatában és magzatvizében.

Röviden a dohányzás nem csak a női de a férfi termékenységben is változásokat okoz és a terhes nők esetén növeli a méhen kívüli terhesség, a metrorrhagia (rendszertelen vérzés), a koraszülés, a méhen belüli fejlődés késése, a magzati halál és a magzati fejlődési rendellenesség kockázatát A dohányzás továbbá gyakori születést követő problémákat okoz a gyermeknél például a pszichomotoros vagy kognitív fejlődésében.

A dohányzó terhes nők körében háromszor gyakoribb a spontán vetélés mint a nemdohányzók körében. A praenatalis (magzati) halálozási arány 50-150%-al nő, és a hirtelen csecsemőhalál (bölcsőhalál) veszélye megkétszereződik, ha a szülők dohányoznak.

A dohányzó terhes nőt szájegészségügyi problémák, stirák kockázata, a császármetszést követő rendellenes heggyógyulás és bizonyos biológiai paraméterek megváltozása például a vércukor- és az inzulinszint változása veszélyeztetik. "

Én nem szívnék el pár szálat sem...

20hetes kismama

2009. márc. 17. 18:21
 2/10 anonim ***** válasza:
36%
szia!!az én anyukám egy dobozal is elszivott amikor terhes volt velem.semmi sem történt.én is szivtam a kisfiamal max 2 szálat egy nap.csak akkor kivántam meg amikor valaki szivta meletem és akkor kértem egy slukkot.szerintem semmi rosz nincs benne.volt egy csaj velem egy szobába,aki végig doboz szám szivta a cigit terhessége alatt és amikor megszült még a korházba is amikor felkelhetet az elsö utja a cigi volt!nem vagyok ellene de nem szép amikor a terhes nő dohányzik.de aki szivja szivja az ő döntése az ő élete és az ő gyereke
2009. márc. 17. 18:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik barátnőm nagy cigis volt és az elején el-elszívott egyet-egyet, de ez kb 1-1,5 hétig tartott, mert utána jöttek a rosszullétek. Nem bírta sem a cigit, sem a kávét, nem is kívánta. Azóta sem vágyik egyikre sem. Nyáron fog szülni.
2009. márc. 17. 18:30
 4/10 anonim ***** válasza:
91%

Szia! Én nem szívom, de az egyik barátnőm -most 1.5 éves a lánya- végig szívta (kétnaponta 1 dobozt kb.) és szerencsére semmi baj nem lett...

vele az ő anyja is szívta, neki sincs baja, de lett volna egy testvére aki meghalt a születése után... és közre játszott a sok cigi is!!!

A második válaszolóval cak annyiban nem értek egyet, hogy magával igaz azt kezd, amit akar, de szegény baba, aki nem tehet semmiről, alig kerül ebbe a világba és máris a sok nikotint és egyéb "finomságokat" kapja a baba tőle a pocakban és az anyatejből is!

Szóval én sajnálom a picikét!

16 hetes km

2009. márc. 17. 18:31
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
Jah és még a 2. hozzászólónak: "Semmi rossz nincs benne"??? Kérlek olvasd el az első hozzászólást. Csak ennyi rossz van benne!!!
2009. márc. 17. 18:34
 6/10 anonim ***** válasza:
89%

Nem vagyunk egyformák, így nem tudhatjuk, hogy kinek mennyit árt a cigi. Lehet, hogy semmit! DE! Lehet, hogy emiatt lesz örökre beteg egy baba! Anyukám végig cigizett velünk, semmi bajuk azóta sem! De én erre nem adok, letettem, hogy ha már sok más egyéb káros dolgot nem tudok kiszűrni, akkor azt ami rajtam múlik, azt igen. Szóval hogy kinél mennyire okoz kárt, az csak a szülés után derül ki igazán, vagy csak évekkel később, amikor tanulási, magatartási nehézségekkel küzd! persze ezeket is rá lehet fogni másra.

Szóval kedves kérdező! Nem tudom, hogy kid az, aki dohányzik, de próbáld elmagyarázni, hogy ez mennyire káros tud lenni! Adjunk esélyt ezeknek a picike kis lényeknek!

2009. márc. 17. 19:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mért indítsak eleve hátránnyal egy kis életet, aki tőlem függ, az én felelősségem. Mért akarjak neki ártani?

Én 2 évvel babavárás előtt letettem a bagót, mert egészséges gyereket szerettem volna szülni. barátnőm kocadohányos maradt, de szerencsére egészséges a kisfia. Sógornőm huga láncdohányos volt még terhesen is, de szerencsére semmi baj nincs a kicsivel. nálunk 2 hónapos

Én 8 hós manó anyukája voltam

2009. márc. 17. 21:26
 8/10 anonim ***** válasza:
52%
Nem vagyok rá büszke,de én végigdohányoztam a terhességeimet és egyik gyerkőcnek sincs semmi baja.Nekem se volt semmi bajom és mindegyik szép súllyal született 3500-3860grammig.Én nem szólok meg senkit a cigi miatt,csak az alkoholos terheseket nem birom!
2009. márc. 17. 22:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Azert hogy valaki egeszsegesen szuletik meg nem zarja ki, h kesobb az elete folyaman valamilyen egeszsegbeli problema hamarabb, vagy nagyobb esellyel felbukkan. Sajnos ezzel kapcsolatban meg nagyon gyerekcipoben jarnak a kutatasok, mivel a teljes emberi elet hosszat kellene figyelni. Nem tudni, h ennek a sok rakos, asztmas, allergias megbetegedeseknek a hattereben valojaban mi lapul.

A kerdesre valaszolva. Apum felesege (nem az anyukam, mert elvaltak) dohanyzott a terhessege alatt. Egeszseges babaja szuletett. Sajnos kesobb 7-8 eves koraban kiderult, h a feltestverem sulyos asztmas. Nem biztos, h ennek a kovetkezmenye, de en a fiamnal, ha egyszazalek esely lenne ra akkor sem kockaztatnek.

2009. márc. 17. 22:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Mindenkinek a saját döntése, hogy mit csinál, de azért érdemes elolvasni:

[link]

2009. márc. 18. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!