Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen betegsegeket mutat ki...

Milyen betegsegeket mutat ki a magzatviz vizsgalat?

Figyelt kérdés
2008. febr. 19. 11:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Down-kórt,nyitott hátgerinc, vérzékenység, vagy izomsorvadás- elképzelhető, hogy ezeken kívül mást is vizsgálnak még, de most csak enyiről tudon neked beszámolni. Remélme tudtam segíteni kicsit.
2008. febr. 19. 11:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A neten ezeket találtam:

Elárulja a magzatvíz

Amennyiben az abnormális AFP-érték okát így sem sikerül tisztázni, amniocentézis válik szükségessé. Ennek során a magzatűr pungálásával (megszúrásával) vizsgálat céljára magzatvizet vesznek. Az így nyert magzatvízből több mindenre lehet következtetni:

° sejtes elemeiből kromoszóma-rendellenességekre, nemhez kötötten öröklődő betegségekre (pl. hemofília), bizonyos anyagcserezavarokra, a magzat vércsoportjára;

° nem sejtes frakciójából (a fehérjék, enzimek és hormonok stb. alapján) pedig VZR-re, vírusfertőzésre, enzimhiányokra, bizonyos anyagcserezavarokra, endokrin zavarokra.

Az amniocentézis ma már rutinbeavatkozásnak számít. Lényege, hogy steril körülmények között, ultrahang-ellenőrzés mellett, a hasfalon keresztül az amnionűrbe (a belső magzatburok mögé) vezetett vékony tűn keresztül 10-20 ml magzatvizet szívunk le.

A beavatkozás optimális ideje a terhesség 16-17. hete. Gyakorlatilag elhanyagolható az amniocentézis anyai szövődményének gyakorisága, és a magzati kockázat is igen alacsony. Legfontosabb szövődménye a spontán abortusz, amelynek előfordulása mindössze 0,5%.

2008. febr. 19. 11:55
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Saját tapasztalatom szerint csak azt,amikor a betegséget kromoszóma rendellenesség okozta.Az én babám betegen született és negatív volt az eredmény.
2008. febr. 19. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!