Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogyózott valaki terhesen?

Fogyózott valaki terhesen?

Figyelt kérdés
Nem durva koplalásra gondolok, csak szénhidrát szegény diétára, sok zöldséggel, gyümivel, fehér húsokkal.
2011. máj. 27. 18:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha terhes vagy akkor ne fogyókúrázz mert az árt a babának.

Szénhidrát is kell, mindent egyél csak ne túl sok édességet.

2011. máj. 27. 18:26
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
Nyugodtan offoljatok! Ne haragudj, de nem most kell fogyózni, ennek nem most van itt az ideje! Csak ártanál a babádnak!!!!
2011. máj. 27. 18:29
 3/11 anonim ***** válasza:
87%

A szénhidrátot nyugodtan vedd vissza, ha terhességi cukrod lenne,akkor is vissza kéne venned.

Arra figyelj, hogy elég fehérjét és zöldséget egyél. A cukrot,kenyeret, krumplit nyugodtan hagyd el. A szülésed is könnyebb lesz, ha nem kell akkora túlsúllyal bajlódnod.

2011. máj. 27. 18:36
 4/11 anonim ***** válasza:
83%

28. héten 10 kg-os hízásnál én is elgondolkodtam valami diétán, de inkább elkezdtem odafigyelni. 1 hónap alatt fogytam fél kg-t, szóval csak nem híztam. Semmit nem csináltam, egyedül a kenyeret hagytam el teljesen, helyette müzli reggelire, vacsira abonett (illetve a lidl rozsos valamije nagyon bejött). Egyébként rengeteg zöldség, gyümölcs, és ettem tésztát, rizst, krumplit. Kelt tésztás sütiket is néha :)

Ha figyelsz, hogy azért legyen elég szénhidrát és fehérje bevitel, szerintem mehet a "diéta". De ne hagyj el minden egyszerre és főleg drasztikusan!!!

2011. máj. 27. 18:58
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

Ha bárhol utánanézel, hogy mi legyen egy terhes nő étrendje, akkor kb. azt javasolják mindenhol, amit te írtál. A terhességi cukordiéta meg egy komoly fogyókúra, mégis követhetik azok, akik számára előírják.

Nekem azt mondta a védőnő, hogy fogyókúrázni TILOS, de diétázni lehet. Terhesség előtt se fogyasztottam fehér kenyeret, lisztet, cukrot, most sem teszem, csak nagyon ritkán, amikor megkívánok valami finomat. Nem fogyózok, nem diétázok, csak egészségesen táplálkozok. Mostanában Norbi-féle ebédet rendelek, minden nap sütivel, a babám gyönyörűen növekszik, a 32 héten még csak 3 kiló plusznál tartok, nagyon jól érzem magam, a laborjaim hibátlanok, cukrom, vérnyomásom kitűnő.

2011. máj. 27. 22:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem fogyni akartam, hanem szerettem volna nem elhízni az alatt a 9 hónap alatt, így odafigyeltem az étrendemre. Igazából annyit tettem, hogy minimalizáltam az üres kalóriákat, alig ettem kenyeret, illetve bármit amiben cukor van. Nem lett semmi baj belőle, semmit nem híztam, a bab is teljese egészséges lett. Meg nagyon jól viseltem az egész terhességet, egyáltalán nem volt "terhes".
2011. máj. 29. 21:04
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát a 26. héten nekem szénhidrátszegény diétát írtak elő, mert magas volt a cukrom.

Tehát azt a fajta diétát, amit írtál lehet folytatni.A babának attól semmi baja nem lesz, ha nem eszel édességet, meg annyi szénhidrátot.A lényeg, hogy kapjon megfelelő vitamint, tehát zöldséget, gyümölcsöt, fehérjét.

A szénhidrátot is be kell vinned a szervezetbe, de természetesen lehet csökkenteni.

Én most a második babánál így szeretnék táplálkozni.Egészségesen.

A cél nem az, hogy veszíts a súlyodból, mert a lebomló salakanyag a baba véráramába is bekerülhet.Hanem hogy ne hízzál,annak a kulcsa pedig egy egészségesebb életvitel.

2011. máj. 29. 21:28
 8/11 anonim ***** válasza:
13%

Tilos!

Inkább hagyd szülés utánra!

2011. máj. 29. 21:56
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is odafigyeltem, hogy mit eszek, mert eleve volt egy kis súlytöbbletem. Fogyózni tényleg nem szabad, de ésszerüen lehet táplálkozni. Én a lisztes és cukros ételeket kerültem, de nagyon sok tejterméket, húsit, zöldséget, gyümölcsot ettem. Nem híztam sokat viszont 3600 grammal született a babám, szóval minden rendben volt vele.

2011. máj. 29. 21:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha ennyire akarod, inkább kérd ki szakember véleményét. Ha csak ne ma terhesség alatt hízol sokat, akkor oké, de inkább hagy szülés utánra. Ha rendesen szoptatsz, még rá is segít.
2011. máj. 30. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!