Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyik hét/hetek a legkritikus...

Melyik hét/hetek a legkritikusabbak a várandósság során, és miért? Mikortól lehet "megnyugodni"?

Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 14:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Megnyugodni nem lehet egészen a végéig. De az első 3 hónap a kritikus. Anyukám kihordta a 9 hónapot, mikor a kiírt időpont elött elhalt a magzat.
2011. máj. 26. 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Sok ilyen van.

attól függ mit éltél át a régmúltban.

első terhességem alatt a 12. hét volt az IDŐPONT!!

aztán volt két vetélésem fél éven belül és amikor novemberben megtudtam hogy újra babát várunk a védőnő és a doki is azt mondta hogy ilyen tuti időpont nincs.

úgyhogy lett az a hét /nap amikor megszakadtak a terhességek aztán lett a mágikus 12. hét

aztán a 18 -genetikai uh-

aztán a 24 hét az életképesség határa .

Szerintem amig nem tartod a karodban.

2011. máj. 26. 14:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az első 12 hét a legkritikusabb.

0-12-ig azért,mert akkor olyan folyamatában van a fejlődés,hogy bármi történhet,ami miatt az embrió nem marad meg. Ha rendben fejlődik és eljut a 12. hétig,az már fél siker. Ekkor azonban az eddig fejlődő méhlepény átveszi a baba ellátását,és ez is egy kritikus folyamat,van,hogy nem sikerül,és vetélés következik be.

13. héttől valamennyire meg lehet nyugodni,de szerintem egy várandós anyuka sosem tud 100% nyugodt lenni.

2011. máj. 26. 14:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
"Hivatalosan" a 12.hét után már kevesebb az esélye bármilyen problémának.. Szerintem a nyugalom rajtad múlik, ha aggódós valaki, akkor aggódhat amíg le nem érettségizik, vagy még tovább... egy életen át :)
2011. máj. 26. 15:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is azt hittem, hogy a 12. hét után meg fogok nyugodni, de csak még jobban aggódom olyanok miatt amit az első válaszoló is írt. Ha majd megszületett, akkor leszek csak nyugodt!

17 hetes kismama

2011. máj. 27. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!