Melyik hét/hetek a legkritikusabbak a várandósság során, és miért? Mikortól lehet "megnyugodni"?
Sok ilyen van.
attól függ mit éltél át a régmúltban.
első terhességem alatt a 12. hét volt az IDŐPONT!!
aztán volt két vetélésem fél éven belül és amikor novemberben megtudtam hogy újra babát várunk a védőnő és a doki is azt mondta hogy ilyen tuti időpont nincs.
úgyhogy lett az a hét /nap amikor megszakadtak a terhességek aztán lett a mágikus 12. hét
aztán a 18 -genetikai uh-
aztán a 24 hét az életképesség határa .
Szerintem amig nem tartod a karodban.
Az első 12 hét a legkritikusabb.
0-12-ig azért,mert akkor olyan folyamatában van a fejlődés,hogy bármi történhet,ami miatt az embrió nem marad meg. Ha rendben fejlődik és eljut a 12. hétig,az már fél siker. Ekkor azonban az eddig fejlődő méhlepény átveszi a baba ellátását,és ez is egy kritikus folyamat,van,hogy nem sikerül,és vetélés következik be.
13. héttől valamennyire meg lehet nyugodni,de szerintem egy várandós anyuka sosem tud 100% nyugodt lenni.
Én is azt hittem, hogy a 12. hét után meg fogok nyugodni, de csak még jobban aggódom olyanok miatt amit az első válaszoló is írt. Ha majd megszületett, akkor leszek csak nyugodt!
17 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!