Ha valaki tud, segítsen! Hány hetes vagyok? A fogantatás dátumát pontosan tudom :November 5. De az utolsó menstruációm első napját nem.
Ha mondjuk optimális esetben félidőben, vagyis a ciklus 14. napján fogant, akkor mondjuk október 22 én volt meg utoljára.
22+7, az 29, vissza 3 hónap, az július 29.
valószínuleg az UH alapján pár nappal nagyobb, mindig van eltérés.
Én számolás alapján március 8-ra voltam kíírva, de az UH szerit március 5-re.
Szerintem nagyjából jó a kiírás napja.
egyrészt a fogantatás napját (hacsak nem lombikbébi) nem tudod. max. azt tudod, hogy melyik napon... mivel a hímivarsejtek 2 napig termékenyítő képesek (és 4 napig élnek), ha te nov. 5-én..., akkor lehet, hogy csak nov. 7-én termékenyültél meg.
másrészt az orvosok az utolsó menstruáció első napjától számolnak, mert ez az, amivel lehet. a fogantatással nem. minden táblázat, elvárt érték stb. erre vonatkozik.
számodra egyébként a fogantatástól eltelt idő plussz 2 hét kb. ha kislány, akkor akár 2 héttel is jöhet elöbb, az sem különleges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!