Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen és mennyi kis ruhát...

Milyen és mennyi kis ruhát érdemes venni egy újszülöttnek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 20. 08:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha mostanában fogsz szülni, tehát nyári baba lesz (néhány 56-os darab kell csak, a többi legalább egy számmal nagyobb legyen, különben egy hónap múlva újra bevásárolhatsz neki):

6-8 body

4-6 rugdalózó

1-2 sapka

2-3 zokni

1-2 vékony alvós zsák

8-10 textil pelenka (ebből fogy rendesen, kell az ágyba a feje alá, a böfiztetéshez, stb., lehet több is, sokáig fogod használni)

takaró

Egyszerűen kibontható darabok legyenek, amiknél a pelusos részhez is könnyen hozzá lehet férni (a legjobb, ha már gyerekes anyukával mész el vásárolni, ő már ismeri, melyik jó, melyik rossz), ne legyen rajta csipke és hasonlók, mert a gyerekek bőre nem tűri ezeket a sallangokat. Érdemes a címkét is kivágni belőlük, az is bánthatja a bőrét.

Tapasztalatom szerint a plázás bababoltok a legdrágábbak, nekünk a bocskai úton lévő elefáni bababolt vált be (xi. kerület), de biztosan van a környéketeken is normális árakkal és jó minőséggel rendelkező bolt.

2011. máj. 20. 08:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Bababoltba sem muszáj menned, jó árú és minőségű ruhákat a nagyobb bevásárló központokban is vehetsz.

Ami mindenképpen kell az:

Tetra kifogó (törölköző, pelenka anyagból)

Textil pelenka 5-6 (bőven elég, úgyis sűrűn fogsz mosni)

5-6 Body (rövid és hosszú ujjú is)

4-5 napozó

1-2 kis sapka

4-5 zokni

4-5 tipegő (ujjatlan és ujjas vegyesen)

Esetleg vehetsz 1-2 pamut felsőt illetve nadrágot,ha kislány akkor szoknyát.

Semmiből nem kell sok, úgyis kapsz és úgyis mindig mást fogsz meglátni és megvenni :) 56, 62 ruhákat is vegyél, nem tudhatod mekkora lesz a bébi.

Könnyű szülést, ha kérdésed van írj nyugodtan!

2011. máj. 20. 09:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Én napozót sem vettem, feleslegesnek tartom, hiszen a body bőven elég lesz neki.

Van már 8-9 bodynk, többet nem akarok venni, 2-3 rugdalózó, ebből kell még +2 legalább, van egy sapkánk, de egy még el kell, törölköző anyagú kifogó, textilpelenka, de ebből is veszek még egy 5-ös csomagot.

A ruhaneműkből ennyi bőven elég szerintem. Hisz később úgy is mindig megveszed majd amit meglátsz és megtetszik, én már most megvenném. Láttam egy édes kis bodyt, de minek vegyek még egyet.

A mi babánk augusztus elején-közepén fog megszületni.

2011. máj. 20. 09:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Hogy minek több ruci? :)

Nekünk is mondták, hogy nem kell sok.

Na a babó, pelustól függetlenül napi 3-4-5öt is képes volt összekakilni úgy,hogy teljes ruha csere kellett. Ha ez nem volt, akkor lebukta...

Szóval elég ruci nincs is :D

2011. máj. 20. 09:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Nekem augusztus vége szeptember elején születik meg a kis csöppség!Köszönöm szépen mindenkinek aki vválaszolt és segített nekem!:D
2011. máj. 24. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!