Szedd valaki még Dopegytet? Mennyit kell bevennetek naponta? Mennyi volt a vérnyomásotok, hogy ezt írták fel?
először 2x1/2-et kellett szednem, majd eljutottunk a 4x2-ig és a szülésindításig, szerencsére legalább 37+6-ig bírtam. Bár akkor már 2 hete kórházban kellett feküdnöm toxikózis miatt, állandó ellenőrzéssel. 150/100-tól 189/135-ig volt minden érték vegyesen, napszaktól és minden egyéb tényezőtől függetlenül.
Annyi tanácsot fogadj meg, hogy ezt nagyon komolyan kell venni, amikor mi hazajöttünk a kórházból, akkor olvasgattam itt, pont egymás után 3 kismama szült meg magas toxikózis miatt a 27-28. héten.
szia
2x1/2 szedek belple, 3 hete, most vagyok 33 hetes (140/85 re kaptam) azelőtt 100-110 volt a vérnyomásom. így, ezzel a napi adaggal 125 körülre állt be
Szia!Én két hete szedem,és én is 33hetes vagyok.
Az én vérnyomásom 130/85 körüli volt.A pulzusommal volt nagyobb gond.Mert 100alá szinte soha nem ment.Volt mikor 136 vagy 142 volt.Ilyenkor sokszor voltam rosszul.
Ezért kell napi kétszer egy negyedet szednem.Nem sok,de használ.Szerencsére!Bár így is volt mikor felugrott,ezt érzem,mert ilyenkor nagyon feszít a mellkasom,és sokszor szúr a szívem.
én 4x2 -t szedtem, és mivel volt egy mellékhatása, a pulzusomat megdobta, így kellett mellé szednem 2x1 isoptint, majd szülés után 2x2 isoptint.
sajnos 32+5 hétig tudtuk húzni. ennyi gyógyszer mellett tudták 160-180 körül tartani a vérnyomásomat. ráadásul ödéma és fehérje is összejött, azaz totál toxémia.
Sziasztok!Nekem is magas a vérnyomásom,ill volt lekopogom.Mikor még csak terveztük a Babót akkor a kardiológus betalocot írt fel,amit nem mertem szedni mert nem ajánlják terheseknek,és már tervben volt a Babó...
Terhes lettem elmentem az orvosomhoz majd nem frászt kapott hogy betalocot írtak fel mondta jó hogy nem szedtem.Felírta a dopegytet először 3/1 szedtem most már csak 2/1 et kell és szerencsére mindig jó naponta 3 alkalommal mérem.Tényleg komolyan kell venni,de én betalocot nem szednék.A patikában mikor először mentem kiváltani a dopegytet mondta a patikus,hát muszáj ezt van ennél olcsóbb is...mondom baba lesz.Ja akkor muszáj másikat nem lehet.Ezért nem értem azt hogy miért mondta az egyik válaszolónak a doki a betalocot.Én átgondolnám és inkább a dopegyten emeltetnék. 15+5 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!