Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetesen elveszítettem a...

12 hetesen elveszítettem a babámat. Miért nem írt fel az orvos sárgatest hormont (Utrogestan, Duphastan)? Járt így más is? Adott rá elfogadható magyarázatot az orvos?

Figyelt kérdés
2011. máj. 19. 12:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Melyik korházban voltál? Nekem most áprilisban 22-23 hetesen ment el a baba. :(

Ha akarsz írhatsz privátba

2011. máj. 19. 13:29
 12/21 anonim ***** válasza:

Az egy "érdekes" (rettentően finoman fogalmaztam)orvos volt, le is lett cserélve. Mottója: a 12. hétig vagy megmarad, vagy nem. Végül is nem az ő gyerekéről van szó......

Magamat hibáztatom, hogy miért nem mentem rögtön másikhoz. Szerintem még az SZTK-s orvossal is jobban jártam volna.

Magyarázat nem volt rá, csak annyi, hogy sajnos nagyon gyakori ez mostanában. Remélem, hamarosan csatlakozhatunk mi is a kismamák táborához. Minden jót és kitartást!

2011. máj. 19. 13:29
 13/21 A kérdező kommentje:

Szerencsére az én orvosom nagyon normális volt. Nyugtatgatott, hogy csak valami banális dolog miatt vérzek, de úgy érzem nem tett meg mindent.

Sajnos a végeredmény ugyanaz, mint nálad, csak másképpen tálalták.

2011. máj. 19. 13:33
 14/21 A kérdező kommentje:

Az önmarcangolás nálam is működik. De szerintem most ez a legrosszabb, amit tehetünk.

A kisfiamat is nála szültem. Nem volt semmi gond, csak a terhesség utolsó heteiben, de császárral megszületett a babám és minden rendben volt.

Nagyon bíztam benne, de ez a bizalom most megingott és nem tudom, hogy váltsak-e, vagy lehet, hogy így volt jó.

2011. máj. 19. 13:38
 15/21 anonim ***** válasza:

Szia, nagyon sajnálom...:(

nekem februárban ment el 6 hetesen a babám (szintén 2. lett volna), utána a dokim mindenről kikérdezett, a mensim is sárgatest elégtelenségre utalt, úgyhogy automatikusan felírta az Utrogestant a következő terhességhez. nekem azt mondta, hogy 99%-ban ez a baj, és így kivédhető, ha beteg a baba ilyesmi emellett is el fog menni. utána volt egy pihenő hónap, majd egy sikertelen. most 5 hetes terhes vagyok, már a nemvárt mensi előtt 3 nappal megvolt a halvány pozi tesztem és azonnal elkezdtem a gyógyszert. nagyon nehéz így is mert folyton rettegek, hogy mi vár a wc-n, sokat fájdogál a hasam így is, nyilalgat, de legalább érzem, hogy van, ugyanis a februári babámnál az 5. héten megszűnt minden tünet, akkor már nem fejlődött, és végül 5 hét 5 naposan ment el.

keddre már vár a dokim, nem halogatja és tényleg érzem, hogy törődik velem, ami ilyen helyzetben különösen fontos.

a Te esetedben iszonyat felelőtlenség volt a vérezgetést így alábecsülni, és orvost váltanék biztosan.

nagyon sok erőt neked, és kívánom, hogy mielőbb újra pozitívat tesztelhess és minden rendben legyen!

2011. máj. 19. 13:49
 16/21 A kérdező kommentje:

Mi utal a mensiben a sárgatest elégtelenségre?

Remélem a harmadik babád erősen kapaszkodik, és minden rendben lesz : )

2011. máj. 19. 13:53
 17/21 anonim ***** válasza:

Sajnálom nagyon ami veled történt. Szerintem jogosan érzed úgy, hogy nem tett meg eleget értetek az orvosod. Én nem tudnák benne bízni többé.

Én a 8. héten pici rózsaszín folyást észleltem, ami alig volt látható, és semmilyen görccsel nem járt. Sima SZTK-s orvoshoz mentem, kapásból 3 doboz Duphastont írt fel nekem, ágynyugalomra ítélt, és veszélyeztetett lettem. Azóta jól vagyunk szerencsére, és az orvost is megfogadtam orvosomnak és a szülésre, mert megmentette a babám életét.

Ha megint terhes leszel, a vetélés miatt kapásból kapsz majd gyógyszert, de ezt bármelyik orvos megteszi.

20 hetes kismama

2011. máj. 19. 13:57
 18/21 A kérdező kommentje:

Most én is bizalmatlan vagyok vele. A kontrollon majd kérdőre vonom, beszélek vele, mi lesz a következő terhesség elején. Ha nem látom együttműködőnek, másik orvoshoz megyek.

Van aki azt mondja, hogy a 10. héten ez már nem lehet sárgatest hormon hiány, mert annak korábban kell jelentkeznie.

Hát én nem vagyok orvos, de próbálom kideríteni az igazságot, bár nem biztos, hogy ki lehet.

2011. máj. 19. 14:17
 19/21 anonim ***** válasza:

13.57 vagyok.

Bármi is volt az oka a baba elvesztésének a doki valamilyen szinten tehet róla, Te semmiképpen nem. Én dühös lennék rá az biztos.

Nem biztos, hogy ki kell deríteni az igazságot, csak ha a Te lelki békédhez szükséges.

2011. máj. 19. 14:31
 20/21 anonim ***** válasza:

13:49-es vagyok

a szülésem után lett olyan a mensim, hogy 4-5 napig barnázgattam, maszatoltam, aztán 1-2 nap volt csak rendes vér. akkor még nem tulajdonítottam neki jelentőséget, aztán az orvosom mondta, hogy ez a progeszteron hiány egyik jele, és semmiképp nem kockáztatna, így felírta az utrot. most szedem ezerrel és remélem, hogy kapaszkodik mert nagyon várjuk...:)

most nem is mondunk semmit a fiamnak, mert a februári babát is emlegettük, aztán mikor rákérdezett nem tudtunk mit mondani mikor már nem volt. 2,5 éves még nem igazán értené. most megvárjuk, míg elkezd látszódni a pocak.

2011. máj. 19. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!