Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség és lakásban tartott...

Terhesség és lakásban tartott háziállat?

Figyelt kérdés
A cicánk velünk él a házban, nagyon szeretjük és nem szeretnénk megvállni tőle. Terhesség esetén okozhat v.mi problémát? A tanácsaitokra lennék kiváncsi ti hogy egyeztettétek össze a "kettőt"!
2011. máj. 19. 08:23
1 2
 1/13 Maxima ***** válasza:
49%
A macska almot semmi kepp ne Te csereld mert valami fertozest kaphatsz tole.En egyebkent nagyon ellenzem hogy allat legyen a lakasban ott ahol terhes no van vagy picibaba esetleg kisgyerek. Ha szobatiszta is az allat akkor is hullik a szore amit nem tudsz kikerulni. Pofa nelkul befekszik a babakocsiba, esetleg meg a kisagyba is bemaszik. Reszemrol az allatnak kint van a helye.
2011. máj. 19. 08:29
 2/13 anonim ***** válasza:
Szia.Elvileg a kakija az ami veszelyes ugyhogy en almot egyaltalan nem takaritottam ha lehetett nem is piszkaltam.Igy is kezet mosol ha simogatod,kajat adsz neki ezutan is alapos kezmosas es nem lesz gaz.De veletlenul se te legyel az aki takaritja.Nekem igy minden rendben volt.
2011. máj. 19. 08:30
 3/13 anonim ***** válasza:
Leszögezem, hogy nem vagyok hatalmas állatbarát. Ha viszont az lennék nem hiszem, hogy nagyon foglalkoznék a dologgal. Apróbb odafigyelésen túl semmi egyéb óvintézkedést nem tennék. Hiszem, hogy a terhesség egy különleges állapot amit jó dolog megélni, de a külvilágnak nem szabad ezzel együtt megszűnni.
2011. máj. 19. 08:31
 4/13 anonim ***** válasza:
szerintem semmi bajod nem lesz töle. nekünk kutyánk volt sok évig és addig 3 gyerek is megszületett a családba és semmi bajuk nem volt tőlek még szülés utánse. ugyhogy szerintem semmi bajod nem lesz tőle!
2011. máj. 19. 08:34
 5/13 anonim ***** válasza:
49%
A macska nagyon sok fertőzést tud okozni, még akkor is ha lakásban van tartva és nem jár ki. Én a helyedben nem tartanám ott, és ahogy az első válaszoló írta tényleg mindenhol ott van a macskaszőr amit nem lehet elkerülni hogy ne kerüljön a baba közelébe. És tényleg pofátlanul odafekszenek a gyerek mellé, legrosszabb esetben még rá is a gyerekre, aki meg is fulladhat.
2011. máj. 19. 08:37
 6/13 anonim ***** válasza:
51%

2 kinti-benti cicánk van, 1 kinti kutyánk, 2 gyerekünk és egy pocaklakónk. Soha senkinek semmi baja nem volt! Természetesen az állatok oltottak, egészségesek, féregtelenítettek, jól tápláltak. Nem kell a macskától megválni, semmi bajod nem lesz tőle. Toxoplazmát sokkal nagyobb eséllyel kaphatsz nyers hústól (amivel naponta főzöl) mint a macskától.

Illetve egy módon mégis: ha puszta kézzel a kakijába nyúlsz, és utána a szádba. Ezt az egyet ne csináld. :)))

2011. máj. 19. 08:38
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia

A legfontosabb,hogy az almot ne te cseréld,és próbáld minél kevesebbet ölbe venni,simogatni az állatot!

Üdv.

Egy kisfiú és egy vadászgörény anyukája.

2011. máj. 19. 08:41
 8/13 anonim ***** válasza:

A macska alomtól, ha fertőzött, akkor toxoplazmád lehet, ami lehet már volt a terhesség előtt, akkor viszont már védve vagy. A gyerekorvosom mesélte, hogy neki 3 macskája volt a terhessége alatt, és megtartotta őket, mikor a gyerekei megszülettek, akkor is.

Nekünk egy hosszú szőrű csivavánk van. Míg terhes voltam, akkor is velem aludt, most pedig, hogy babázunk már, jobban figyelek a higiéniára. Azért a szőrrel tényleg nehéz elbánni.

2011. máj. 19. 08:44
 9/13 anonim ***** válasza:
Toxoplazma vizsgálat az kiszűri, ha valamilyen fertőzést kapnál a macsektól. Azért vigyázz vele, tényleg ne te takarítsd az almot.
2011. máj. 19. 08:49
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat!
2011. máj. 19. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!