Első látogatás a védőnőnél? Mire számítsak?
Az hogy kér-e vizeletet változó . pisilhetsz ott is.
megmér adatot rögzít ilyesmi beszélgetés lesz elmondja a terhesgondozás menetét.
csinál 1kartont neked, kitölti a kiskönyvet, vizeletet néz, megmér, vérnyomást néz, haskörfogatot néz,odaadja azt a papírt amin rajta lesz,milyen vizsgálatok várhatóak és hogy mikor. meg válaszol az összes kérdésedre
asszem ennyi.
én nem vittem pisit, ott kaptam poharat és csak beleállított egy papírt, h megnézze minden OK-e
Amiket az előzők írtak az valóban így van, vizeletet minden alkalommal kell nézni( vnő vagyok), ugyanis ez sok mindent elárul a várandós nőről, sok minden kimutatható belőle. Az a védőnő , aki ezt nem csinálja meg nagy hibát követ el. Ha az első alkalommal nem viszel nem nagy gond, de ha viszel akkor meg is tudja már rögtön nézni.
Én ilyenkor mindig elmondom,h milyen vizsgálatokra kell elmenni, az miért fontos, h hova kell mennie, ill. tájékoztatom, h mire vigyázzon. Megbeszéljük a felmerülő kérdéseket, egyeztetjük, h mikor megyek hozzá látogatni.
Az első alkalom kissé több időt vesz igénybe, min. fél óra, mert ilyenkor kell kitölteni a papírokat, aztán a következő alkalmak már nem lesznek ilyen hosszúak.
Gratulálok és jó babavárást!
Köszönöm mindenkinek a választ!
Utolsó! Sajnálom,hogy te egy ilyen nemtörődöm védőnőbe botlottál. Mindenesetre úgy döntöttem viszek magammal egy reggeli pisit!
szia!
Én vittem első alkalommal és nagyon örült neki a védőnő mert mindjárt megcsinálhatta a teszteket igaz én előtte felhívtam és meg kérdeztem.Nekem has kör fogatott nem mért de test súlyt meg magasságot igen,meg vérnyomást és pulzust is.Aztán kitöltötte a kis-könyvet közben kérdezgetett betegségekről az én és a párom családjában élőfordulókról egyaránt,meg a munkahelyi címeket enyémet páromét,foglalkozás, utolsó menses ideje, gyógyszerérzékenység,szedek-e állandó gyógyszert és mit, hányadik terhesség,milyen tüneteim esetleg panaszaim vannak,talán ennyi.Én 6 hetesen voltam először nála.
üdv.:13hetes km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!