13 hetes kismama vagyok.1. trimeszteri kombinált szűrővizsgálat eredményeim: szabad B-HCG 28.9 ng/ml MoM 0.68 MoM PAPP-A 16.1. IU/L MoM 1. 06 MoM?
Életkorfüggő kockázat: 1:232
Jók ezek az eredmények?
A lelet végére odaírták, hogy életkora miatt genetikai tanácsadás javasolt! Másnak is volt ilyen?
Levették az AFP-t 12-13 hetesen??????
a mom értéket akkor számítják.. iszonyat korán volt!
valószínü hogy emmiatt nem lett jó az amúgy is kétséges értékü vizsgálat.
nem hiszem hogy baj van a babával de nem értem miért kellett most is kiszámolni ezt.
Esetleg másnak is volt ilyen?? pont 16 hetesen kell elvégezni ezt a vizsgálatot.
Ne ijedj meg. A dokid most vagy megvárja a következő vérvétel és ultrahangok eredményét (szerintem ez a valószínűbb) vagy már most elküld genetikai tanácsadásra. Nekem a 12.heti véreredmény jó volt, a 16.hetinél volt alacsony az AFP (vagyis a megadott értéken belüli, csak 0,9 alatti). Nekem az arány 1:747 volt, elküldött genetikai tanácsadásra. Ott a doki az életkorom miatt javasolta a magzatvíz levételt. Lassan két hete hogy voltam, féltem tőle, de minden rendben volt, nem fájt egyáltalán, két hét múlva kell mennem az eredményért, de ha baj lenne, akkor telefonálnak. Egyébként 1% volt az esély arra, hogy baj legyen a babával. Erre nagyon sokan nem mentek volna el, én nem mertem megkockáztatni.
De mégegyszer kérlek, ne izgulj!!! Ez az egy eredményed magában semmit nem jelent!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!