Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért lepődnek meg annyian,...

Miért lepődnek meg annyian, amikor azt mondom dolgozni szeretnék ameddig bírom?

Figyelt kérdés

Ülőmunkát végzek, ráadásul főnököm elég laza, így gyakorlatilag ha nagyon fáradt vagyok, hazamegyek. Kímélem magam, de nem tudnám elképzelni, hogy otthon legyek. Ez olyan nagy baj?

Mielőtt vki félre érti: a kérdésem NEM azok ellen szól, akik otthon vannak!!! Én is majdnem veszélyeztetett lettem és ha itthon kellett volna maradnom, hát nyilván megteszem, szóval nem erre irányul a kérdésem.

15 hetes kismami

2009. márc. 11. 21:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nyugodtan dolgozz ameddig úgy érzed, hogy bírod.

Sokkal rosszabb ha elhagyod magad.

Boldog babavárást!

2009. márc. 11. 21:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell azzal törődni aki ezen meglepődni. Nekem több olyan kollégám volt aki kis híján a munkahelyről ment szülni és nem koraszülött babák lettek. Én nem tudtam előre, hogy hogyan fogom bírni, ezért azt mondtam, ha addig nem lesz gond akkor félidőig dolgozom. Napi 100 kilométert utaztam és a rázkódás illetve a baleset veszély miatt hagytam abba a munkát, de akkor is és azóta is úgy éreztem bírtam volna tovább.
2009. márc. 11. 21:35
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj csináld ahogy jól esik.

Én is mentem volna, de halyette feküdtem itthon, meg szedtem a sok gyógyszert, talán ha én is irodában dolgoztam volna,mehettem volna,de raklapon szeszesrekeszt pakolni nem lehetett és nem is akartam volna ártani.

Te is csak addig csináld amíg nem érzed veszélyesnek, rossznak!

2009. márc. 11. 21:35
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Talán mert sokan inkább az anyaság kérdésével foglalatoskodnak ilyenkor szívesen, vásárolgatnak babaholmit, olvasnak, felkészülnek, élvezik a pocakosságot nyugalomban.

Én meg tudom érteni őket a húgom is ilyen volt, ahogy megtudta h terhes már ki is íratta magát...

Én az utolsó hónapig dolgoztam, sőt még egy költözést is bevállaltam EGYEDÜL a 36. héten!!

Én is szerettem a nyüzsit, jó volt társaságban lenni, jó volt érezni h még hasznos vagyok :)

Esténként ráértem olvasgatni , jógázni, felkészülni, étterembe járni a párommal.

Én biztos megőrültem volna az unalomtól ha az elején kiíratom magam. Meg tudlak érteni. De hozzáteszem a többieket is, hiszen erre tényleg készülni kell, csak kinek több energiája van ilyenkor kinek kevesebb.

Én az előző táborhoz tartozom. :)

Boldog babavárást!

9 hós kislány anyukája

2009. márc. 11. 21:36
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, igazán megnyugtattatok. Komolyan elgondolkoztam, hogy akkor én most felelőtlen vagyok??

Egyébként majd' minden gondolatom a Bébi körül forog és alig várom, hogy kicsit "kettesben" legyünk! Ettől függetlenül én is rosszul vagyok a gondolattól, hogy 24 órát itthon legyek!

2009. márc. 11. 21:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Én sem értettem, hogy miért néznek rám csúnyán tanácsadáson, amiért nem tudtam akkor menni, amikor a többiek. SŐT azt sem akarták megérteni, hogy engem nem tudnak elengedni (tanítottam) a munkahelyről, mert az óracserék egy 800 fős iskolában nem működnek. Ebből egyébként én arra következtetnék, hogy még ha a kismama akar is dolgozni, az ilyen megjegyzések és rosszalló pillantások (ebből bizony sokat kaptam) miatt sokan döntenek a táppénz mellett.

Amúgy én is csak az utolsó hónapban "szabadultam meg" a főállásomtól, de mellékállásban még űztem a tánc tanítást a szülés előtti napig.

Időre jött a kislányom (nem volt koraszülött) és makk egészséges, ráadásul nekem is volt erőm megszülni őt. Mellesleg az utolsó hónapban én is veszélyeztetett voltam, de a dokim azt mondta, hogy csináljam, amit bírok.

Ne aggódj emiatt, tégy belátásod szerint úgyis tudod, mi a legjobb neked és a babádnak! Ha valami baj lenne, a doki úgysem engedne dolgozni.

Boldog babavárást!!!

2009. márc. 11. 21:45
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek! Én is szivesen dolgoztam volna még egy jó ideig, de sajna a munkahelyem nem tudott olyan munkát biztosítani, ami megfelelő lett volna, mivel a 6. héten vérezgettem. ha irodai munkám lett volna, akkor a doki vissza engedett volna, de így nem. Sajnálom, mert egyrészt a pénz is kevesebb, meg a társaság is hiányzik. Azért jó el vagyok itthon is. Feltalálom magam. :)

Szerintem meg nagyon jó, ha igenis tudsz még dolgozni, mert az azt jelenti, hogy bírod, tehát nincs különösebben panaszod! Ennek csak örülni lehet! Amúgy majd látod idővel, hogy mennyire bírod. Bár király, ha ilyen rugalmas a munkahely!

Amúgy a babavárásra szerintem is lehet meló mellett is készülni. Nem maradsz le így sem semmi fontosról! Minden jót!

28 hetes kismami

2009. márc. 11. 21:47
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
En vegig dolgoztam a terhessegem. Nem vegzek nehez munkat, tervezgetek. A terhessegem alatt meghatvanyozodott a kreativitasom. Reg lattam magam olyan kreativnak, es lelkesnek. Eszembe se jutott otthon ulni. Ugy gondoltam, majd ha mgszuletik a pici ugyis eleget leszek otthon. Munka mellett siman sikerult beszereznem mindent a picinek, a lakast is rendbetettem a jovetelere. Nem is hiztam a terhessegem alatt sokat a nagy joves-menes miatt. 3 kg plussz maradt rajtam, miutan a fiam megszuletett, de az is lement a masodik honap vegere. Gondolom, sokkal jobban meghiztam volna, ha otthon maradok (ismerve magam).
2009. márc. 11. 22:02
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én április 31.-ig dolgoztam,a babám rá 2 hétre született...még a szülés napján is lótottam-futottam(elmű,bank,posta,a nagynak torta stb.).Mikor mindent elintéztem,kora délután bementem szülni...minden jót,és problémamentes terhességet kívánok!
2009. márc. 11. 22:32
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi Lányok!!! Örülök, hogy nem vagyok egyedül a "fura" gondolkodásommal!!! :-)
2009. márc. 12. 06:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!