Ötödik hetemet taposom, és hivatalos vagyok egy céges bulira, amire már hónapok óta vártam, és fontos, hogy legyen?
Mindenképpen elmegyek,mert nagyon fontos rendezvény.
Azt,hogy babát várok,nem szeretném elmondani,de ugyebár inni nem tudok.
Vagyis az lenne a kérdés,hogy ezen a héten (4 hét 3 nap) mennyit szabad inni?
NYILVÁN tudom,hogy a legjobb amit tehetek,ha egy kortyot sem iszok,de most nem erre vagyok kíváncsi. Több helyen olvastam,hogy ilyenkor még a baba nincsen úgy összekapcsolódva velem,hogy bajt okoznék az alkohollal (mértékletesen),mert 6 hetes kortól kezdődik el ez a kapcsolat (méhlepény miatt).
Továbbá kérdés,hogy vajon a táncolás árthat-e?
A félreértések elkerülése végett: normális értelmes középkorú nő vagyok,nem szeretném ha a kérdés jellege miatt ebből lenne félreértés,és azzal jönne valaki,hogy milyen az ilyennek gyerek,meg hogy idióta fiatal,stb...
az butaság, hogy egyáltalán nem szabad inni. Mivel azt állítod magadról, hogy értelmes középkorú nő vagy, gondolom, tudod, hol a határ a kis italozás és a csacsi-részegség között. Ahogy előttem írták, egy kis likőr, bor (főleg a vörösbor), 1-2 pohár sör nem árt. Bort én is ittam rendszeresen terhesen és most is fogyasztok alkoholt, nem vevődik észre, hogy terhes vagyok, mert nem húzom a számat az italtól. Persze amúgy sem iszok sokat.
A tánc sem árt. Mi jövő héten megyünk bálba, alig várom, hogy kitáncoljam magam. A fiammal 16 hetesen és 7 hónaposan is báloztam, pedig veszélyeztetett voltam, hiszen a házasélet tiltva volt. Most augusztusban is megyünk lakziba. Hidd el, megérzed magadtól, hogy hol a határ, mi az, ami már nem esik jól. Jó szórakozást:)
1 gyermekes 7 hetes km.
Köszönöm a válaszokat.
Természetesen érzem hogy hol a határ.Magamnak! Csak nem tudom hogy a pocakomban növögető életkének is ugyan ott van e a határ,ezért kérdeztem.
Mert nekem lehet hogy 4 pohár bor a határ,és még csak akkor kezdem megérezni,hogy egyáltalán ittam valamit,míg őneki ez már súlyos dózis.
4 pohár bor igen, súlyos dózis terhesség alatt! Az alkohol ugyanis idegméreg! A fejlődő magzatot súlyosan károsítja. Akár egyszeri beivás is. A maximum 1 pohár jó minőségű bor, ami a buliban iható.
Megértem a problémád , én is hasonló helyzetben voltam, de egyik esetben kitaláltam, hogy antibiotikumot szedek és ezért nem ihatok, másik esetben, meg direkt autóval mentem.
Nem éri meg, hogy a babának baja legyen! Egyébként orvossal célszerű ezt is egyeztetni.
Az alkohol akkor okoz súlyos problémákat a magzatban, ha rendszeres és nagymértékű az italozás. Egyszeri berúgás nem okoz bajt.
De: az az embrió, aki a hasadban van, épp fejlődése fontos szakaszain megy át. Most alakul ki a gerince, a végtagbimbói, a belső szervei. Most fog elkezdeni pulzálni a szívcső. Most a legsérülékenyebb a baba, amíg ki nem alakul minden belső szerve. Már nem csak őssejtekből áll, mint a fogantatás utáni első két hétben, hogy kijavítsa magát. Szóval én azért vigyáznék. Annyit nem ér semmilyen céges buli. Jó ötlet autóval menni, meg sokat fogdosni a poharat, de keveset inni belőle. Mondhatod azt is, hogy gyógyszert szedsz, vagy hogy most nem kívánod. De egyáltalán: minek magyarázkodni? Annyit iszol, amennyit akarsz, a munkatársaidnak semmi beleszólásuk ebbe. Ha magyarázkodsz, azzal csak felhívod a figyelmüket.
"Az alkohol akkor okoz súlyos problémákat a magzatban, ha rendszeres és nagymértékű az italozás. Egyszeri berúgás nem okoz bajt.
"
Na ez az, ami nem igaz...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!