Császármetszés után mennyi ideig nem lehet fürődni? Vagyis tusolni?
Figyelt kérdés
2009. márc. 11. 10:12
2/7 anonim válasza:
Varratszedés után érheti víz a sebet, a kórházban nekem leragasztották és nyugodtan tudtam zuhanyozni már a szülés napján.
Amíg tartott a gyermekágyi folyás, addig nem fürödtem kádban.
3/7 anonim válasza:
Nekem 2hetet mondtak, hogy addig ne érje víz a sebet!Utána is csak átöblíteni nem áztatni! 6hét után lehet rendesen fürdeni! De akkor sem célszerű sokáig áztatni a sebet!
4/7 anonim válasza:
Nyugodtan tusolj, csak ne áztasd el a sebedet.Egyébként nem baj, ha víz éri.A kórházban már szülés után másnap reggel tusoltunk.
5/7 anonim válasza:
Nekünk nem engedték a kórházban sem, hogy rendesen tusoljunk! Mármint mondták, hogy takarjuk le a sebet, nehogy átázzon a kötés!
6/7 anonim válasza:
Első vagyok. Én Debrecenben szültem és a kötés csere előtt a nővérek azt javasolták, hogy zuhanyoztassák a régi kötés és úgy könnyebb leáztatni. Szóval szerintem a zuhanyzás az teljesen rendben van.
7/7 anonim válasza:
Így gyógyul a műtéti seb
A sebet tovafutó öltéssel (amely szépen, vonalasan gyógyuló hegvonalat eredményez), felszívódó varratokkal, kapoccsal, illetve kapoccsal és varrattal zárhatják. A varratszedés időpontját a műtétet végző orvos határozza meg. A heget nem kell semmivel sem kezelni, csak szárazon tartani. Fürdésnél, zuhanyozásnál vigyázzunk, hogy ne érje víz, bár ma már vannak vízálló kötések is.Addig nem szabad víz érnie a sebet amíg kinem szedik a varratokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!