Kérem aki tud segítsen! 32 hétben vagyok a pici mindkét veséjénél pylemon tágulatot találtak nagyot, küldtek Debrecenbe, lehet meg kell szülnöm 33 hetesen, mennyire veszélyes ilyen korán? Azt mondták elég nagy már a baba legalább 2kg, írjatok légyszi
ne aggódj, minden rendben lesz!
én szorítok nektek!!!
Miben tudunk segíteni? Én debreceni vagyok. Szívesen segítek, amiben tudok.
Ne félj, nem lesz semmi baj!!! Ne aggódj, mert a pici megérzi, ha stresszelsz!
ne aggódj semmi képp mert megérzi a baba
minden rendben lesz, születnek sokan koraszülötten, nem lesz baj!
Nekem az egyik lányom 1390 gr-mal született, az évfolyam legjobb sportolója, nem kitünő, de jó tanuló ( lusta mint a dög), amúgy semmi baja. A 30-ik hétre született!
Ha tényleg meg kell szülnöd, maximális esélye meg van a teljes és normál életre a babádnak. Szép nagy már!
Ne izgulj, valóban csak ront a helyzeten! Minden rendben lesz, bízz az orvosokban és legyen végig melletted a párod, az sokat segít a nehéz órákon!
A koraszülött babák hihetetlen hamar behozzák a súlybeli "lemaradásukat". Meglátod, semmi baj nem lesz! Szorítunk a csöppségnek!
Te pedig igazi ANYA vagy, mert ennyire félted a babádat! De tényleg igaz, próbálj meg szép dolgokra gondolni, rendben lesz minden!!
Egyrészt megértelek, hogy nagyon fel vagy zaklatva, én is fel lennék, de nyugalmat kell magadra erőltess! Csak pozitív gondolatok lehetnek a fejedben!! Másrészt nagyon szép az a súly és azt se felejtsük, hogy a debreceni Klinikán van az ország egyik legmagasabb színvonalú koraszülött ellátó központja, tehát jobb kezekbe nem is kerülhet a kisbabád!
Mindenesetre nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen!!! Írj pár hét múlva, hogy mi történt Veletek!!
Itt találhatsz egy orvosi választ. Keresd a PYELON jeligét.
A sógornőm 32 hetesen szülte meg a kislányát. Emiatt ne aggódj. De még korán sem biztos, hogy hamarabb kell megszülnöd. Írj, ha voltál Debrecenben és tudsz valami közelebbit!
30hkm
Szia!
Az én babám is nagyfokú pyelontágulattal született Debrecenben (igaz, neki csak egyoldali volt) és az egyik uh-n felmerült a szülés előrehozása, de csak mint elméleti lehetőség (persze én is nagyon megijedtem). Azután viszont minden orvostól azt hallottam, hogy ilyet manapság már nem nagyon csinálnak, mert a vese a tágulat ellenére is még viszonylag jól működhet, a tüdeje viszont inkább csak méhen belül érik meg rendesen. Olvasd el ezt a témában, a Heim Pál osztályvezető gyermeknefrológusa írta: [link]
Egyébként pedig nyugi, lehet, hogy a következő uh-n már nem is lesz ekkora a tágulat, sokszor maguktól megszűnnek, biztos nektek is mondták. (Nekünk amúgy kéthetente kellett uh-ra járni, ahol a végén már 3 centinél is nagyobb volt a tágulat, de időre szültem, sőt, túlhordtam. Azóta már a műtéten is túl vagyunk, de jól viselte a kicsi és ami a legfontosabb: ez egy nagyon jól műthető eltérés és a debreceni gyermeksebészek nagyon profik ebben is, úgy tudom, az országban a legjobbak!) Jó egészséget mindkettőtöknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!