Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van mostanában ez a sok...

Miért van mostanában ez a sok vetélés?

Figyelt kérdés
6 hetesen ment el a babám.A héten 4 ismerősöm járt ugyanígy.És ezen kívül mindenhol csak ilyenekről olvasok,hallok.Szerintetek mi lehet az oka???
2011. máj. 7. 08:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
61%
Nem hinném, hogy középkori a gondolkodásom. Ugyan soha nem volt vetélésem, de ha lenne sem osztanám meg a gyerek apján, az anyámon és az orvosomon kívül senkivel, max a legjobb barátnőmmel. Minek? Hogy hallgassam a "jaj te szegény majd túl leszel rajta" vagy "nyugi a következővel minden rendben lesz" hozzászólásokat? Ezenkívül ez intim dolog, nem valami, amiről csak úgy beszél az ember - a szexuális életemet sem osztom meg a világgal. Ettől még nem hinném, hogy elmaradott gondolkodású vagyok.
2011. máj. 7. 12:00
 12/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyéni, lehet hogy a kérdezőnek talán segít feldolgozni ha elmeséli másoknak is hogy mi történt vele, nem gondoljátok????? És szerintem mások is vannak így ezzel... nem lehetünk egyformák ugyebár....
2011. máj. 7. 15:55
 13/20 anonim ***** válasza:

Hát,az én esetemet sem tudta sok ember! Tudta a párom,a nővérem,és volt egy bizalmasom. A család egy része siratta volna,a másik meg kárörvendett volna. Egyikből sem kértem.

2 vetélésen estem át,mind a 2 a 7. hét első felében volt. Mikor a jelenlegi terhességem bizonyossá vállt,akkor annyira örültem,hogy el kellett mondanom valakinek,aki tudtam,ha történne valami,nem sajnálkozva nézne rám. Az a valaki kb egy hét múlva apósomnak mondta el a nagy hírt. Aztán apósom 2 hétig "bezárkózott" ,mert a szívére vette,hogy nem a mi szánkból tudta meg. Amikor már azt a bizonyos 12 hetet betöltöttük,akkor álltam elé,és magyaráztam el a dolgokat.

Iszonyat lelkis ember!

Na,ezért is szeretem ezt az oldalt! itt nem sajnál senki,mégis elmondhatom,mi bánt! Nem lesznek belőle sértődések!-persze ha normális válaszok vannak.

Sajnálom,hogy meg kellett tapasztalnod ezt a szörnyűséget!

Kívánom,hogy mielőbb össze jöjjön a várt babó!

Üdv:2 gyermekes,21 hetes,2x vetélt.

2011. máj. 7. 16:14
 14/20 anonim ***** válasza:

De gondolom. :)

Ezért írtam a magam esetéről egyes szám első személyben, mert az meg én vagyok. Ilyen is van, meg olyan is.

2011. máj. 7. 16:14
 15/20 anonim ***** válasza:
A válaszok ezen része ami arra érkezett,hogy elmondjuk-e valakinek nem a kérdezőnek szólnak ,mert ő ezt nem kérdezte,hanem az egyik válaszolónak: 09:05:"Régen nem is mindig ismerték fel a korai terhességet és az sem volt divat, hogy elmeséljék a szűk családon kívül bárkinek, ha elvetéltek."
2011. máj. 7. 17:57
 16/20 A kérdező kommentje:
Így igaz,Én nem a saját,vagy más vetélését kívántam megvitatni.Én csupán véleményekre voltam kíváncsi.Ugyanis az orvosom azt mondta,sajnos számszerű adat országszerte(!!!!),hogy az utóbbi pár hétben megnőtt a vetélések száma.És ez épp nem arról szól,hogy ki mondja el,ki nem mondja el.Ez orvosi adat.Ott pedig nem lehet "eltitkolni".
2011. máj. 7. 19:16
 17/20 anonim ***** válasza:
Akkor jelentsetek minket a Moderátornak!!
2011. máj. 8. 09:41
 18/20 A kérdező kommentje:
Hát,ezen most jót nevettem...Azt hiszem ,egyes emberkék unalomból járnak ide...vagy az indulataikat levezetni.Szép napot neked is,és mindenki másnak!!!:-)
2011. máj. 8. 11:25
 19/20 anonim ***** válasza:

Jajj ne ijesztgessetek! Most vagyok 7 hetes és ilyen hírektől teljesen megijedek.

Kedves válaszolók, olyan is előfordulhat, hogy valaki örömében elmondja hogy babát vár, s utána természetesen azt is közölnie kell ha elvetél. főleg mivel ilyen hírek könnyen szárnyra kapnak.

2011. máj. 8. 20:28
 20/20 Nigra ***** válasza:
Igen ahogy az előttem írók is mondták. Pont tavaly volt a Nőgyógyászati továbbképző szemle egyik számában, hogy a megfogant terhességek 2/3-a vetéléssel végződik. Az egyik szerkesztő pedig kifejtette, hogy mennyire rossz oldala is van ezeknek az igen korai teszteknek, mivel ezek már 2-3 nappal a beágyazódástól kimutatják, ekkor azonban még bármi történhet. Sok babára vágyó hölgy van aki viszont notorikusan tesztel minden hónapban. És ha egy pozitív teszt után jön egy vérzés (amit teszt nélkül csak sima mensesnek fogna fel) nagyon nagy a csalódás. Régen az 1-2 nap késéseket fel se vették az asszonyok, meg szerintem erejük, idejük se nagyon volt számolgatni, hogy mikor kellene megjönnie. :)
2011. jún. 6. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!