Jók ezek az értékek vagy azért magasak egy kicsit?
Csütörtökön voltam vérvételen, ma kaptam meg az eredményeket. megnéznétek, hogy szerintetek ezek milyenek?
Vércukor: 5,77 mmol/L éhgyomorra Ref. Tart. [(3,5 - 5,9) gondolom, ezek a normális határértékek]
1 zsemle és 2 dl tej, valamint +1 óra után ez az érték 6,02 mmol/L lett.. Ezek szerint magas lenne egy kicsit a cukrom? Olvastam a neten, hogy a mozgás is változtathat az értékeken. A zsemle+tej kombó után lementem gyalog a váróból a gyógyszertárba, ami a földszinten volt, a labor viszont a 2. emeleten.. Az előző értékek éhgyomorra 5.1 mmol/L, evés után 1 órával pedig 4,73 volt a 16. héten, akkor nem mozgolódtam.. Kicsit elbizonytalanodtam... :-(((
27+2 hkm
ilyet talaltam neked:
Fontos tudnivaló, hogy a vércukor normál értéke éhgyomri állapotban 4,0 - 5,0 mmol/l körüli, de mindenképpen 6,0 mmol/l alatt van. Étkezések után a vércukorszint átmenetileg megemelkedik, de egészséges egyénben két órával az étkezés után 7,8 mmol/l alatt kell, hogy maradjon. Cukorbetegségről akkor beszélünk, ha az éhgyomri vércukor értéke 7,0 mmol/l, vagy e feletti, az étkezések után két órás mérték pedig 11,1 mmol/l, vagy ennél magasabb.
szoval teljesen normalis
Nyugiii
Nekem éhgyomri 4,5
1 órával zsömle tej után 6,5
7,5-ig jó. Azért tőnik magasnak, mert mindenhol 2 órával veszik kaja után és akkor alacsonyabb már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!