Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire van hatással az én...

Mennyire van hatással az én szívműködésem a babám egészségi állapotára?

Figyelt kérdés

Nagyon gyorsan ver a szívem különösen mostanában. Alap hangon 90 a pulzusom, a vérnyomásom 120 és 130 között ingadozik. Mostanában 110-es pulzus is előfordul, esténként, elalvás előtt kifejezetten rosszul érzem magam. A vérnyomásom a 140-hez közelít.

Árthat ez így? Érdemes lenne erről valakit tájékoztatni? A védőnőm csak a vérnyomásomat nézi, és ha 138, akkor azt mondja még rendben, de a szívem nagyon gyorsan ver.

25 hetes vagyok.

2011. máj. 3. 15:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Mindenképpen ki kell ezt vizsgáltatni.Lehet a pajzsmirigyeddel van probléma,és az a babára is veszélyes.Most ezzel nem akarlak ijesztegetni,de tényleg utánna kell járni mihamarabb.

Kérj egy teljes vérképet (főleg pajzsmirigyre) és a kardiológiára egy beutalót,és csináltass 24 órás vérnyomásmérést!

2011. máj. 3. 16:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem vizesedsz emellett esetleg? Hány kiló vagy? Nézesd meg a vizeletedet, nincs-e benne fehérje. Ez az állapot:

vizesedés + magas vérnyomás + fehérjevizelés a terhesség második felében jelenik meg, és terhességi preeclapsia névre hallgat. Remélem Neked nem az van bár NAGYON JÓL KEZELHETŐ, csak ijesztő tünetegyüttes. Táppénzre vesznek, és akár kórházi megfigyelésre is szorulhatsz.

Ha nem, és én ezt érzem, és remélem, akkor pedig pszichésen pörög így a kis szíved, akkor viszont javaslom, hogy keress meg egy pszichológust (TB alapon ingyen van, beutaló sem kell!). Járj utána a testi dolgoknak, és ha minden probléma kizárva, szívesen segítek, hogy hozzáértő kezekbe kerülj.

Lehet, hogy csak valamit elfojtasz magadban, és attól vagy feszült.

Fordulj hozzám, ha megvannak az eredmények, nagyon szívesen segítek Neked!

2011. máj. 4. 09:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem is gyorsan vert a szívem, általában 100 felett volt a pulzusom.A terhesség második felében pedig a vérnyomásom is feljebb ment, a végén 160 volt, akkor kórházba fektettek szülésig.De fehérje nem volt a vizeletemben, de nagyon vizes voltam az utolsó három hétben, de akkor már kórházban voltam felügyelet alatt.

A szapora pulzusra a doki nem mondott semmit, belgyógyász is annyit hogy 120-ig "elmegy".

Nekem tudom hogy pszcihés alapon volt, túl aggódtam mi ndent, izgultam mindenen(két vetélés volt előtte, ezért).

De a babám egészségesen született, igaz elég aktív baba idekint, a pocakban meg alig-alig mocorgott.Kint bepótolja:-)

Orvossal beszélj, mert a vérnyomás is kezd nálad is felmenni, az nem jó, de ne ijedj meg, gyógyszerrel szépen rendben lehet tartani.

2011. máj. 4. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!