Legelső várandósgondozáson mit csinál az orvos? Részletesen leírnátok? Fáj-e? Kellemetlen-e? Stb.
Szijó!
Hát nem tudom, mikor mégy, meg hogy voltál-e már, hanyadik héten vagy stb. ...
Amikor én először voltam 6. héten, akkor elmondtam, hogy mi történt, + lett a tesztem, megbeszéltük, mikor menstruáltam utoljára (erre a kérdésre készülj), kiszámolta a doki, kb. mennyi idősek lehetünk, csinált egy méhszáj vizsgálatot (rutin, mint rákszűrés előtt, csak kitapintja a méhszájat), hasamon kitapintotta a babát (ez sem fáj), aztán hüvelyi UH-val megnéztük, megbeszéltük utána a részleteket, és ennyi :D nem fájt, nem volt kellemetlen, nem tartott sokáig :)
Megkérdezi mikor volt az utolsó mensi, ez alapján kiszámolja, hogy hány hetes lehetsz. Kitapintja a méhet, méhszájat, aztán csinál ultrahangot.
Hány hetes vagy? Olyan 6 hét körül már van szívhang, ha ez megvan akkor ad papírt amivel mehetsz a védőnőhöz kiskönyvért.
Én a 6ik héten mentem, kérdezte az utolsó menstruációt illetve,hogy mikor volt utoljára méhnyakrákszűrés! Kiszámolta,hogy hány hetes vagyok, csinált egy hasi uh-ot és ennyi!
Az UA azt jelenti,hogy UgyanAz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!