Mitől függ a baba mérete? Úgy értem, hogy mérvadó a szülők magassága?

Az utolsó uh majd megmondja hogy mekkorának saccolják.
egy pár db 56-os azért legyen mert pici babán iszonyatosan lóg még a 62-es ruha.
és igen természetesen mérvadó a genetika.

Egy pár db-ot vegyél,ne túl sokat,főleg,hogy magasak vagytok,nem hiszem ,hogy 50 cm-rel fog születni.
Az utolsó uh sem biztos,nekem szülés elotti napon kilencven dkg-mal kevesebbet mértek,mint a születési súlya lett másnap.
Rosszak a számok a billentyüzeten,négyezeregyszáz gramm volt és őtvennyolc centi.
Előtte egy nappal háromezerkettőszáz gramm.

Számít a genetika, de nem a felnőtt magasság, hanem a szülők születési súlya, és hossza az amiből lehet következtetni mekkora lesz a babó, persze nem 100%-ig.
Pl a bátyám 56 cm-el és 3550 grammal született, én szintén. A lányom 56 cm-el és szintén 3550 grammal látott napvilágot, és jobban rám hasonlít. Most második babánkat várjuk, aki viszont várhatóan kisebb lesz, ő valszeg páromra üt majd. :) A dolog pikantériája, hogy én tíz centivel alacsonyabb vagyok a páromnál, babaként mégis hosszabb voltam, és nehezebb is. Ő három kiló alatt született, 50 cm-el, szóval picike volt babának, és 178 magas most, a családjában is több a magas ember mint az enyémben. Nálunk átlagmagasság a rokonok között kb 160 cm, náluk 180. Úgyhogy inkább születési hosszt, és súlyt nézz, ne felnőttkori magasságot. :)

Köszönöm!
Most megkérdeztem anyut, én is és tesóm is 55 centivel születtünk (3150 és 3500 grammal).
Akkor most vegyek 56-os ruhát , vagy nem??? ááááááááááááááááááááááááááá :D:D
Ez olyan határeset, nem??
Ha ő is 55 centivel születik, akkor meddig tudja majd hordani az 56-os rucikat? :)

Szerintem vegyél 56 rucikat, főleg ha párod is kb annyival született. Én is 56-osakat vettem, pedig ez a babó valszeg nem lesz akkora, de majd belenő :D
A védőnőm mondta hogy Tesco gazdaságost vegyek, mert az nől a gyerekkel együtt. Azt hittem hülyéskedik, de igaza lett :D Lányomnál vettem azt is, és elég sokáig jó volt neki, tényleg nőtt a babával együtt, jó minőségű, olcsó, könnyen kezelhető. :) Persze vettem annakidején drága rugit is, amivel meg úgy jártam, hogy az első mosás után az egyik lábrész kinyúlott, a másik meg kisebb lett mint kellett volna :D
Anyagtól is függ meddig jó a babaruha :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!